* Yhteistyössä Snellman
Mitä tuumaisit iltapalapiirakasta, jossa ripirinnan maistuvat kypsät, tuoreet tomaatit sekä mehevät makkaraviipaleet? Tuumaisitko, että sopii suomalaiseen suuhun melko hyvin, vielä kun pohja on rehdin rukiinen? Sitä mekin tuumasimme ja kehitimme tomaattisen makkarapiirakan.
Herra Snellman innosti ruokabloggaajia kehittämään uutuusreseptejä All Natural -makkaroistaan, joita on kehitetty viime vuodet yhä lisäaineettomampaan suuntaan. Nyt markkinoille on tullut uusia makuja, jotka sisältävät niin perinteisiä makkaroita kuin mausteisia versioita, jotka ovat kaikki täysin lisäaineettomia ja sisältävät sataprosenttisesti suomalaista lihaa. Myös lihapitoisuus on huipussaan: jos vertaat esimerkiksi perinteistä sinertävää lenkkiä, jossa lihaa löytyy 43 %, Snellmanin uunilenkissä sitä löytyy 75 %. Ei liene vaikea arvata, mitä meillä syödään jatkossa.
Koska makkarat ovat lisäaineettomia, sitä on myös itse piirakka. Piirakan pohja sai makunsa ruisjauhoista ja päälle tuli runsaskätisesti kotimaisia tomaatteja. Makkarana voit käyttää haluamaasi makua, sillä piirakka muuntautuu moneen. Kuvissa näkyvässä piirakassa on ehtaa lenkkiä, mutta testasimme sitä myös chorizolla. Molempi parempi! Yrtteinä käytimme tällä kertaa kuivattua timjamia ja basilikaa, arki-illan piirakkaa ajatellen, mutta jos saat käsiisi tuoreita yrttejä, käytä toki niitä ja koristele piirakka yltäkylläisesti vihreällä.
Jos piirakka kuulostaa kivalta (ja jos testattuasi toteat sen olevan yhtä herkullista kuin meidän mielestämme), voit antaa sille nyt äänesi Snellmanin kilpailussa. Klikkaa tätä linkkiä ja anna äänesi 31.5.2017 mennessä!
Jos piirakka kuulostaa kivalta (ja jos testattuasi toteat sen olevan yhtä herkullista kuin meidän mielestämme), voit antaa sille nyt äänesi Snellmanin kilpailussa. Klikkaa tätä linkkiä ja anna äänesi 31.5.2017 mennessä!
Tomaatti-makkarapiirakka
Pohja:
150 g pehmeää voita
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 pkt (500 g) All Natural -lenkkiä tai muuta makkaralaatua
7 keskikokoista tomaattia
2 isoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
ripaus sokeria
suolaa ja mustapippuria
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
Pinnalle:
ripaus timjamia
1 dl emmentaljuustoa
Tee pohja. Hiero pehmeä voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet keskenään hyvin sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja painele sitten voidellun piirakkavuoan pohjalle. Voit taputella taikinan myös leivinpaperin päälle, jolloin voit nostaa valmiin piirakan pois vuoasta. Tällöin pohjasta ei tule yhtä rapea kuin suoraan vuokaan paineltaessa.
Viipaloi makkarata ja tomaatit ohuehkoiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaattimurska sekä mausteet ja anna kiehua 10 minuuttia. Jäähdytä hetki.
Kaada sipuli-tomaattiseos pohjan päälle. Asettele makkara- ja tomaattiviipaleet lomittain tiiviisti piirakan päälle. Mausta tomaatteja timjamilla ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 45-50 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt ja pinta ruskistunut kauniisti.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti