tiistai 16. toukokuuta 2017

Aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti

Varhaiskaalin sesonki on alkanut! Kevään ja kesän taitteessa ilmestyvät varhaiskaalipallerot ovat makeita ja meheviä, eivät ollenkaan samanlaisia kuin talvella kaupan laareissa lojuvat valtavankokoiset valkokaalit. Varhaiskaalit kerätään nuorina ja toimitetaan kauppoihin ilman varastointia, jolloin ne säilyvät mehukkaina ja supertuoreina. 


aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti salaatti varhaiskaali nuudeli aasia resepti ruoka mallaspulla



Rapsakkaa varhaiskaalia kannattaa ensin rouskuttaa ihan sellaisenaan. Kun olet oman kiintiösi verran sitä syönyt "ilmatteeks", katseen voi suunnata sen hyödyntämiseen eri ruuissa. Wokit, salaatit ja laatikot sopivat varhaiskaalille mainiosti.

aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti salaatti varhaiskaali nuudeli aasia resepti ruoka mallaspulla

Me saimme innoituksen HS Ruoan sivuilta aasialaiseen kaali-nuudelisalaattiin. Kuten ehkä jo olet huomannnut, aasialainen esiintyy resepteissämme yhä useammin. Seesamiöljyn, limen, soijan, riisiviinietikan ja korianterin makuyhdistelmä on yksinkertaisesti meidän makuhermoihimme täydellisesti sopiva – ja niin koukuttava, että sitä on saatava tasaisin väliajoin lisää.

Salaatin pohjan muodostavat nuudelit, joiden laadun voit valita mieltymyksesi mukaan sekä varhaiskaali porkkanoiden kera. Kuivatut chilit tuovat pientä tulisuutta, ja suolapähkinät pureskeltavaa. Jos haluat salaatista täyttävämmän, voit lisätä joukkoon esimerkiksi paistettua broileria tai katkarapuja.

aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti salaatti varhaiskaali nuudeli aasia resepti ruoka mallaspulla

Aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti

6 annosta

200 g nuudeleita
2 tl rypsiöljyä
1 dl seesaminsiemeniä
500 g varhaiskaalia
2 porkkanaa
2 kuivattua chiliä
1 dl suolapähkinöitä
1 ruukku korianteria

Kastike:
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1,5 rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1,5 rkl limen mehua
1 rkl soijakastiketta
0,75 tl chilihiutaleita
0,75 tl suolaa

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada siivilään. Huuhtele kylmässä vedessä ja valuta hyvin. Siirrä kulhoon ja lisää joukkoon 2 tl rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina. Laita jääkaappiin.

Paahda seesaminsiemeniä hetki kuumalla, kuivalla pannulla, jotta ne ruskistuvat kevyesti. Anna jäähtyä lautasella.

Pilko varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi ja leikkaa porkkana tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Poista chilistä kanta sekä siemenet ja hienonna. Hienonna myös korianteri ja rouhi suolapähkinät.

Sekoita salaatin ainekset keskenään.

Yhdistä kastikkeen ainekset erillisessä kipossa ja sekoita salaatin joukkoon.

aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti salaatti varhaiskaali nuudeli aasia resepti ruoka mallaspulla

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...