Kun herra Maltaan kotoa kulkeutui keittiöömme pussillinen ruusukaaleja, oli etsittävä jokin resepti niiden hyvään käyttöön. Löysin Kauhaa ja rakkautta -blogin arkistoista ruusukaali-pekonipadan ohjeen, jossa kaalit muhitetaan kermassa pehmeänmakuisiksi. Alun perin lisäkkeeksi tarkoitettua pataa voi hyvin syödä myös pääruuaksi, kuten teimmekin. Ohje toimii hyvin myös ilman pekonia kasvisversiona.
Ruusukaali-pekonipata
Kahdelle
400 g ruusukaaleja
3 valkosipulinkynttä
1 pkt pekonia
1,5 dl ruokakermaa
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen
Poista ruusukaaleista kannat ja päällimmäiset lehdet, jos ne näyttävät huonoilta. Puolita kaalit. Keitä kaaleja vedessä viitisen minuuttia ja valuta siivilässä.
Saksi pekonit pieniksi paloiksi ja hienonna valkosipuli. Kuullota pekonit ja lisää valkosipulit. Kaada keitetyt ruusukaalit joukkoon ja jatka paistamista vielä viisi minuuttia. Lisää kerma ja hauduta, kunnes neste on haihtunut.
Mausta ja tarjoile saman tien.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti