lauantai 14. maaliskuuta 2015

Mallaspullan katuruokaeväät: Liha-paputäytteiset burritot

Tasaisin väliajoin keittiössämme syödään texmex-painotteista ruokaa. Burritot ovat nousseet kestosuosikeiksi tässä kategoriassa, joten niitä tulee valmistettua useammin kuin muita kyseisen suuntauksen ruoista. Yleensä olen tehnyt burritot kasaamalla lämmitetyn tortillaletun sisään erilaisia täytteitä, mutta tällä kertaa päätin vääntää juustolla gratinoidut versiot.

liha-papuburritot burrito lihaburrito papu texmex

Muutamia päiviä sitten kaupasta oli tarttunut mukaan possun fileesuikaleita, jotka sattuivat olemaan Meksikon taco -tyyliin maustettuja. Ne sopivat siis osuvasti päivän ruokaan. Nasu-suikaleet olisivat varmaankin riittäneet jo itsessään, mutta koska kaupassa pisti silmään myös chorizo-makkara, nämä kaksi muodostivat lihapuolen burritoistamme. Täytteeksihän voi toki laittaa hieman mitä vaan, mutta tällä kertaa alla olevan listan tuotteet päätyivät omiimme.

Burritot
300 g maustettuja possun fileesuikaleita
100 g chorizoa viipaleina
1 sipuli
1 prk säilykekidneypapuja
1 paprika
chiliä & cayennepippuria
100 g Crème Bonjour Taco -tuorejuustoa
itsetehtyä tai kaupan tomaattisalsaa
jalapenoja (jos tulisuus kiinnostaa)
fetaa (hieman pehmentämään makuja)
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta (kaupasta löytyi TexMex-juustoraastetta (sisältää muun muassa cheddaria, chiliä ja jalapenoa))
tortillalettuja
öljyä tai muuta rasvaa paistamiseen

Paista possun suikaleet ja chorizo öljyssä. Lisää silputtu sipuli ja kuullota hetki. Lisää sitten mukaan silputtu paprika ja valutetut pavut. Tarjoa näille pikainen kuumennus. Mausta chilillä ja cayennepippurilla. 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Lämmitä kevyesti kostutettuja tortillalettuja pikaisesti mikrossa (2030 sekuntia), jotta ne olisi helpompi kääriä. Laita pohjalle taco-tuorejuustoa ja tämän päälle lihatäytettä. Seuraavaksi täytteen päälle sopivasti salsaa, fetaa ja jalapenoja sekä pilkottuja kirsikkatomaatteja. 

Kääri rullalle tai neliöiksi ja laita uunivuokaan. Jotta letut pysyisivät paremmin kasassa, kannattaa jättää lettujen sauma alaspäin. Toista edellä mainitut toimenpiteet, kunnes joko tortillaletut, täytteet tai uunivuoan tila loppuu. 

Kuorruta burritot juustoraasteella ja laita uuniin 200 asteeseen n. 15 minuutiksi.

- Mallas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...