Muutamia päiviä sitten kaupasta oli tarttunut mukaan possun
fileesuikaleita, jotka sattuivat olemaan Meksikon taco -tyyliin maustettuja. Ne sopivat siis osuvasti päivän ruokaan. Nasu-suikaleet olisivat varmaankin
riittäneet jo itsessään, mutta koska kaupassa pisti silmään myös chorizo-makkara, nämä kaksi muodostivat lihapuolen
burritoistamme. Täytteeksihän voi toki laittaa hieman mitä vaan, mutta tällä
kertaa alla olevan listan tuotteet päätyivät omiimme.
Burritot
300 g maustettuja possun
fileesuikaleita
100 g chorizoa viipaleina
1 sipuli
1 prk säilykekidneypapuja
1 paprika
chiliä & cayennepippuria
100 g Crème Bonjour Taco -tuorejuustoa
itsetehtyä tai kaupan tomaattisalsaa
jalapenoja (jos tulisuus kiinnostaa)
fetaa (hieman
pehmentämään makuja)
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
(kaupasta löytyi TexMex-juustoraastetta (sisältää muun muassa cheddaria, chiliä ja
jalapenoa))
tortillalettuja
öljyä tai muuta rasvaa
paistamiseen
Paista possun suikaleet ja chorizo öljyssä. Lisää silputtu sipuli
ja kuullota hetki. Lisää sitten mukaan silputtu paprika ja valutetut pavut. Tarjoa näille
pikainen kuumennus. Mausta chilillä ja cayennepippurilla.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Lämmitä kevyesti kostutettuja tortillalettuja pikaisesti mikrossa (20–30 sekuntia), jotta ne
olisi helpompi kääriä. Laita pohjalle taco-tuorejuustoa ja tämän päälle
lihatäytettä. Seuraavaksi täytteen päälle sopivasti salsaa, fetaa
ja jalapenoja sekä pilkottuja kirsikkatomaatteja.
Kääri rullalle tai neliöiksi
ja laita uunivuokaan. Jotta letut pysyisivät paremmin kasassa, kannattaa jättää
lettujen sauma alaspäin. Toista edellä mainitut toimenpiteet, kunnes joko
tortillaletut, täytteet tai uunivuoan tila loppuu.
Kuorruta burritot
juustoraasteella ja laita uuniin 200 asteeseen n. 15 minuutiksi.
- Mallas
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti