tiistai 11. joulukuuta 2018

Jouluinen granola

Jugurtti kuuluu arkeemme ja viikonloppuun päivittäin. Maustamaton jugurtti on myös Mini-Maltaan herkkua, ja isompi Mallas lusikoi oman annoksensa päälle valtavan keon mysliä. Mitä enemmän pähkinöitä, sitä parempi.



Mysli ostetaan käytännössä aina kaupasta, mutta innostuin kokeilemaan jouluisen mysligranolan tekoa itse, kun löysin ohjeen Hannan soppa -blogista. Onhan maailman täynnä erilaisia granolaohjeita, mutta tuumasta toimeen tarttuminen vie usein luvattoman kauan. Onneksi tein tätä, sillä granolasta tuli huippuhyvää! Ja hei, voisiko pahaa tulla, jos ainesosina on muun muassa maapähkinävoita ja tummaa suklaata?

Tämä rapsakka granola on kuin luotu adventtisunnuntaiden aamiaisille ja muihin nautinnollisiin herkkuhetkiin. Se on myös kiva lahjavinkki, kun pakkaat granolan kauniisiin purkkeihin.


Jouluinen granola
3 rkl hunajaa
2 rkl maapähkinävoita
0,75 dl kookosöljyä
6 dl kaurahiutaleita
1,5 dl pähkinöitä
2 rkl fariinisokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
50 g tummaa suklaata

Laita hunaja, maapähkinävoi ja kookosöljy kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes ainekset sulavat ja sekoittuvat keskenään. 

Rouhi pähkinät karkeasti ja sekoita ne sekä muut kuivat aineet suklaata lukuunottamatta yhteen. Lisää joukkoon nesteseos ja sekoita hyvin. 

Levitä seos leivinpaperoidulle pellille ja paista 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana. Anna granolan jäähtyä ja lisää sitten joukkoon rouhittu suklaa.

Säilytä valmis granola purkissa huoneenlämmössä, jossa se säilyy noin kuukauden verran. Herkuttele esimerkiksi turkkilaisen jugurtin kanssa.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...