sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Kaneli-kardemummajuustokakku piparitaikinapohjalla

Paistettu, amerikkalainen juustokakku kuuluu lempikakkujeni kärkiviisikkoon (muut ovat kermainen kinuskikakku, marsipaaninen Prinsessakakku, kunnolla kostutettu Sacher-kakku sekä mansikkainen Britakakku). Parasta se on sellaisenaan, perinteisellä reseptillä valmistettuna.

kaneli-kardemummajuustokakku piparitaikinapohjalla mallaspulla ruokablogi


Joskus kuitenkin pieni tuunaus on paikallaan, kuten nyt, kun nappasin kaupasta kokeiluun Crème Bonjourin kaneli-kardemummatuorejuustopaketteja kaksin kappalein. Kanelinen tuorejuusto on niin jouluinen, että päätin tehdä kakun pohjan valmiista piparitaikinasta. Täytteeseen lisäsin tuorejuuston lisäksi ranskankermaa pehmentämään massaa sekä kananmunia. Päälle vielä muutama nokare Nutellaa, tuota ihanaa suklaa-hasselpähkinälevitettä. 

Mietin ensin, palaako piparitaikina reunoilta, sillä kakkua paistetaan 40-50 minuuttia. Taikina toki tummuu, mutta ei palanut, ainakaan minun uunissani. Reunoja kannattaa tarkkailla ja peittää pinta tarvittaessa leivinpaperilla, jos piparitaikina alkaa tummua liikaa. Leikkaa valmis kakku terävällä veitsellä tai tukevalla kakkulapiolla.

kaneli-kardemummajuustokakku piparitaikinapohjalla mallaspulla ruokablogi

Kaneli-kardemummajuustokakku piparitaikinapohjalla
1 pkt (500 g) piparitaikinaa
2 prk (à 200 g) kaneli-kardemummatuorejuustoa (Crème Bonjour)
1 prk (150 g) ranskankermaa
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä

Pinnalle:
muutama nokare Nutellaa
tomusokeria kypsän kakun pinnalle

Pingota irtopohjavuoan (halk. 18 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperia.
Sulata piparitaikina ja kauli se jauhotetulla alustalla hieman suuremmaksi kuin irtopohjavuoan pohja. Kääri taikina varovasti kaulimen ympärille ja nosta vuokaan. Painele tiiviisti pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois ja herkuttele raakana tai paista pipareiksi.

Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto ja lisää joukkoon ranskankerma. Vatkaa sähkövatkaimella joukkoon yksitellen kananmunat sekä sokeri. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja sekoita sekaisin.

Kaada seos piparitaikinan päälle vuokaan. Nostele päälle muutama nokare Nutellaa ja vedä veitsellä ristiin rastiin, että pinnalle muodostuu kaunis kuvio. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-50 minuuttia, kunnes täyte vielä kevyesti hyllyy. Katkaise sitten uunin virta ja avaa luukku raolleen. Anna kakun jäähtyä uuninlämmössä vielä tunti ja nosta sitten huoneenlämpöön. Siirrä yöksi jääkaappiin vetäytymään ja poista sitten vuoasta. Koristele tomusokerilla.

kaneli-kardemummajuustokakku piparitaikinapohjalla mallaspulla ruokablogi

- Pulla

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...