Tällä kertaa laitoin valmiin, jäähtyneen kakun päälle ranskankermaseoksen, ja sen pinnalle valuttelin limetahnaa. Hyrisyttävän hyvä yhdistelmä! Kakku päätyi ruokabloggareiden tapaamiseen Campasimpukan luo eli #campamiittiin. Taisi kelvata hyvin, kun vain pieni viipale jäi yli murkinoinnin jälkeen.
New York Cheese Cake
Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita
Täyte:
600 g tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
150 g ranskankermaa
puolikkaan limen mehu
1 limen raastettu kuori
Päälle:
150 g ranskankermaa
1 dl sokeria
puolikkaan limen mehu
1 dl limetahnaa
Murskaa digestivekeksit joko monitoimikoneessa tai pussissa, jota painelet kaulimella. Sulata voi ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele seos 24 senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Paista 175 asteessa kymmenen minuuttia. Jäähdytä pohja.
Vatkaa tuorejuusto, sokerit sekä jauhot sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten ja tämän jälkeen loput aineet. Kaada massa paistetun pohjan päälle ja paista 175 asteessa tunnin verran tai kunnes kakku "tytisee" keskeltä enää hiukan. Jos pinta alkaa tummua liikaa, laita foliota päälle suojaksi. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Yhdistä ranskankerma, sokeri ja limen mehu ja lusikoi seos kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin peitettynä yön ajaksi. Koristele limetahnaraidoilla.
- Pulla
Tämä oli kyllä ihan superhyvää!
VastaaPoistaKiitos; tuosta on kyllä hankalaa saada pahaa :)
VastaaPoista