Seuraava jälkiruoka on helppoudessaan valmisjäätelöstä seuraava, mutta makoisuudessaan menee kuitenkin hieman sen edelle. Kyseessä on kermassa kuumennettu leipäjuusto, joka tarjoillaan lakkahillon kera. Jos löydät aitoja lakkoja, vielä parempi! Sopii erinomaisesti syksyyn, kun ilmat ovat jo alkaneet hiukan pimentyä ja viilentyä. Silloin sitä kunnon kermaa ja jälkkäreitä taas tarvitsee.
Reseptejä tälle löytyy mistä vaan, mutta kerrataan se vielä varmuuden vuoksi.
Lapin ukon leipäjuustoherkku
leipäjuustoa
kermaa (kuohukermalla tulee parasta jälkeä)
lakkahilloa
Leikkaa leipäjuusto paloiksi. Pistä uunivuokaan (onnistuu kyllä myös mikrossakin) leipäjuusto ja kaada kerma päälle.
Laita 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi ja tarjoile lakkahillon kanssa.
- Mallas
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti