sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Mallaspullat ja ratatouille

Mikäli googletat mallaspullan (tokihan me olemme jo sinulla kirjanmerkeissä, mutta jos jostain syystä päädyt kuitenkin googlettamaan), niin monesti linkkilistan kärkipäässä on jokin Lagerblad Foodsin liha-pekoni-mallaspulla-linkki. Myönnän, että pelkän nimen perusteella tuo kuulostaa varsin hyvältä (liha, pekoni ja mallas harvemmin pettävät, yhdessä tai erikseen), mutta on tässä sen verran tullut valmispyöryköitä joskus maisteltua, että uskon nimen hieman hämäävän tällä kertaa.


Oli noissa sitten makua tai ei, jo blogin kunnian vuoksikin päätimme tehdä omat, oikeat Mallaspullat reilulla Aurajuustolisällä. Kaveriksi pyöryköille teimme tällä kertaa ratatouillea, kun kauden kasvikset kerta ovat parhaimmillaan. Jos vain maltat ja ehdit, tee ratatouille jo edellisenä päivänä; maku paranee vielä paljon yön yli säilytyksessä ja uudelleen lämmityksessä.

Lihapyöryköitä Mallaspullan keittiössä tehdään verrattain usein, joten niistä on muodostunut melko perinteistä ruokaa meille. Ohessa siis takuuvarma resepti, jota voi toki muokata oman makunsa mukaan. Tällä kertaa mukaan laitettiin grillikastikkeen loppuja ja nimemme mukaisesti tietysti sitä olutta (Karhu Huurre oli tällä kertaa valintana). Tärkein pointti on kuitenkin kunnon kimpale Aurajuustoa (tai muuta kunnollista sinihomejuustoa) pullan sisällä! Ellemme kutsuisi näitä Mallaspulliksi, toinen ehdoton nimivaihtoehto olisi Aurajuustosydänpullat (ei varmaan tarvitse sanoa, että Pulla keksi tämän nimen).


Mallaspullat
400 g jauhelihaa
2 dl olutta
1 dl korppujauhoja
1 pss sipulikeittojauhetta
2 kesäsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
0,5 dl bbq-kastiketta
0,5 tl mustapippuria
1 tl basilikaa
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl suolaa
ripaus cayennepippuria
1 pkt Aurajuustoa

Mittaa korppujauhot, sipulikeittojauhe ja olut kulhoon ja anna turvota viitisen minuuttia. Lisää jauheliha, muna sekä mausteet ja vaivaa hyvin sekaisin.

Leikkaa Aurajuusto kuutioiksi. Muotoile taikinasta isohkoja pullia ja laita jokaisen pullan keskelle juustopala. Ummista pulla hyvin ja laita pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.


Ratatouille
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
1 sipuli
2 kesäsipulia
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
mustapippuria
1 rkl tuoretta timjamia
0,5 dl tuoretta basilikaa
öljyä paistamiseen

Pilko munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika, lohko sipuli ja tomaatti sekä hienonna valkosipulin kynnet. 

Paista ensin munakoisoja hetki kuumalla pannulla öljyssä. Lisää sitten sipulilohkot ja paprikapalat. Lisää hetken päästä kesäkurpitsa, valkosipuli sekä tomaatit. 

Mausta suolalla, hunajalla ja pippurilla ja anna hautua miedolla lämmöllä 20 minuuttia; mitä kauemmin annat hautua, sitä parempi. Lisää lopuksi tuoreet yrtit.

- Mallas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...