sunnuntai 12. elokuuta 2018

Misomarinoidut kanankoivet sekä uunikasvikset

Kokkailu misotahnan kera jatkuu! Aiemmin valmistin misolla marinoitua lohta, nyt vuorossa on herkulliset, rapeapintaiset kanankoivet sekä uunikasvikset, jotka nekin saavat makua tuosta japanilaisen keittiön perusmausteesta.

misomarinoidut kanankoivet ja uunikasvikset

Kanankoivissahan parasta on luonnollisesti rapea nahka, joka imee itseensä eniten makua. Monesti jätän nahan syömättä, jos se on hautunut uunissa lötkön pehmeäksi. Tällä reseptillä saa aikaan kuitenkin todella rapsakkaa kuorta, joka on ilo repiä hampailla suuhunsa. Jep, koivet kannattaa ronskisti ottaa käteen ja syödä hampain riipimällä; haarukalla ja veitsellä tuhraaminen vie vain aikaa ja hermoja. Jätä ne valkoiset pöytäliinat tällä erää kaappiin. :)

Kuten loheen, myös tähän ruokaan löytyi ohje Glorian Ruoka & Viini -lehdestä 1/18.

misomarinoidut kanankoivet ja uunikasvikset

Misomarinoidut kanankoivet
800 kg broilerinkoipia

Misouunikasvikset
1 parsakaali
1 punainen paprika
6 perunaa
4 rkl rypsiöljyä
1 rkl misotahnaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa

Glaseerauskastike
40 g voita
2 rkl hunajaa
1 rkl misotahnaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl chilihiutaleita
0,5 tl mustapippuria

Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Laita broilerinkoivet pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Irrota parsakaalin kukinnot ja viipaloi varsi. Lohko paprika. Pese perunat, älä kuori, mutta lohko ne. Laita kasvikset kulhoon ja lisää öljy, misotahna, soijakastike sekä riisiviinietikka. Sekoita hyvin, jotta kasvikset maustuvat kauttaaltaan.

Kun koivet ovat paistuneet 20 minuuttia, lisää kasvikset pellille koipien viereen ja jatka paistamista vartti.

Tee glaseerauskastike kuumentamalla voi, hunaja, misotahna ja soijakastike pienessä kattilassa, kunnes ne sulavat ja sekoittuvat. Lisää chili ja mustapippuri.

Ota pelti uunista ja lusikoi glaseerauskastike koipien pinnalla. Paista vielä 10 minuuttia.

misomarinoidut kanankoivet ja uunikasvikset


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...