perjantai 31. elokuuta 2018

Savulohi-kantarellikeitto

Kun metsästä löytyy kantarelleja (ihme ja kumma, että tällaisena rutikuivana kesänä löytyi edes!) ja kaapista uusia perunoita ja savustettua lohta, pöytään yleensä kannetaan perunaa, lohta ja kantarellikastiketta. Toinen idea on pyöräyttää näistä aineksista täyteläinen keitto. 


savulohi-kantarellikeitto mallaspulla ruokablogi

Pikainen googletus vinkkasi Ilta-Sanomien sivuilta tämän reseptin, joka on syytä ottaa talteen. Kantarellien ja savulohen maut sopivat hienosti yhteen ja kun keittoa terästää sitruunan kuorella sekä mehulla ja lorauttaa ehtaa kuohukermaa mukaan, syntyy soppa, joka sopii juhlapöytäänkin. 

Alkuperäisessä reseptissä savulohi paloiteltiin paloiksi suoraan keittolautasille ja soppa lusikoitiin päälle, mutta meidän versiossamme lohi lisätään ensin muun keiton joukkoon ja kauhotaan vasta sitten lautasille. Näin lohen maku tarttuu paremmin koko keittoon. 

savulohi-kantarellikeitto mallaspulla ruokablogi

Savulohi-kantarellikeitto
1 l kantarelleja
3 rkl voita
8-10 uutta perunaa
1 l kalalientä
3 kesäsipulia varsineen
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan kuori ja mehu
600 g lämminsavulohta
tuoretta tilliä

Puhdista sienet ja paista niitä kuumalla pannulla, kunnes neste haihtuu. 

Kuullota sieniä ja paloiteltuja perunoita kattilassa voissa hetken aikaa ja lisää kalaliemi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. 

Lisää hienonnettu kesäsipuli, kuohukerma, sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu. Paloittele savulohi ja lisää keiton joukkoon. Kuumenna ja lisää lopuksi tilli.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...