torstai 5. heinäkuuta 2018

Salmiakki-suklaamuffinssit

Tässä on luottoreseptini muffinsseihin! Takuumehevät ja tarpeeksi suuret herkkupalat syntyvät helposti ja nopeasti tällä ohjeella. Perinteisesti ohje on ollut pelkkiin suklaisiin muffinsseihin, jolloin olen käyttänyt taloussuklaata tai muuta tummaa suklaata. Joskus olen tainnut hukuttaa taikinaan myös Fazerin Sinisen, joka ei meillä muutoin kulu. Ei maitosuklaata meille siis, kiitos! Maitosuklaalla muffinsseiden maku jää kuitenkin valjuksi, joten kannattaa käyttää kunnolla tummaa suklaata.


salmiakki-suklaamuffinssit mallaspulla

salmiakki-suklaamuffinssit mallaspulla

Tällä kertaa salmiakkisuu napsasi, joten yhdistin nuo kaksi herkkua yhteen. Valmis salmiakkisuklaa toimii tässä mainiosti ja sitä tulee sekä rouhittuna taikinaan että palasena muffinssin keskelle sydämeksi.

Jos maltat, anna muffinssien jäähtyä hetki ennen tarjoilua, jolloin ne vetäytyvät, mehevöityvät ja tulevat entistä herkullisemmiksi!

salmiakki-suklaamuffinssit mallaspulla

Salmiakki-suklaamuffinssit

12 kpl

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
1,5 dl maitoa
150 g + 100 g salmiakkisuklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri hyvin. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.

Lisää maito ja 150 g suklaata rouhittuna. Lusikoi hiukan taikinaa muffinssipellin voideltuihin koloihin (laita halutessasi paperinen vuoka pellin koloihin, jolloin voitelua ei tarvita). Laita palanen suklaata (yhteensä siis 100 g paloina) keskelle ja peitä taikinalla.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Varo paistamasta liian kuiviksi.

Muffinssit maistuvat hyviltä lämpiminä sekä kylminä, jolloin suklaarouheet ovat jähmettyneet.

salmiakki-suklaamuffinssit mallaspulla

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...