torstai 19. heinäkuuta 2018

Kesän parhaat vuohenjuustoburgerit

Menneenä keväänä katselimme sivusilmällä television Burgerimiestä. Vaikka miehen touhut ajoittain rasittivat, itse maisemat ja luonnollisesti ne burgerit kiinnostivat meitä. Jännittäviä täyteyhdistelmiä tuli vastaan, ja osa niistä jäi kokeilupankkiimme odottamaan testausta. 


vuohenjuustoburgerit hampurilainen mallaspulla

Juhannuksen tullen kaivettiin grilli esiin, ja Mallas tehtaili sellaiset burgerannokset, että parempia saa hakea! Jyväskylän kaikki hampurilaiset ja monet ulkomaiset annokset maistelleina tämä on painava lausahdus, jota ei kannata ohittaa olankohautuksella :) Burgereiden sielu on pinnalta rapea, sisältä punertavan medium naudanjauhelihapihvi. Jotta voit jättää pihvin mediumiksi, varmista, että liha on tuoretta. Puolikypsänä se on myös tirskuvan mehukas. Ja muista myös käyttää tarpeeksi rasvaista jauhelihaa, jotta se ei kuivu. 17 % on hyvä luku, voit tähdätä myös 20 prosenttiin, kun tiirailet pakkauksen rasvaprosenttia.

Tavallisen cheddarin sijaan juustona oli tällä kertaa voimakas vuohenjuusto ja sen parina paholaisenhillo. Tuttu, mutta lyömätön yhdistelmä suolaista, makeaa ja pientä tulisuutta. Burgerimiehen omat hampurilaissämpylät ovat yllättävän laadukasta tavaraa ja niitä löytyy tavallisen ruokakaupan leipäosastolta. Kun muistaa paistaa sämpylöiden pinnat rapeiksi molemmin puolin, ei tarvitse veivata omaa briossitaikinaa.

Ja se pieni jippo, jonka löysimme sarjaa seuraamalla: pieni kasa sipsejä hampurilaisen sisään! Hassu yhdistelmä ensihätään ajateltuna, mutta mikäs siinä: tuo kivaa rapeutta sekä suolaisuutta ja sotkee sormet ja lautaset viimeistään nyt tippumalla pieninä muruina alas. Tämä burger siis syödään oikeaoppisesti käsin, joten jätä ne haarukat ja veitset sinne pöytälaatikkoon. Kasa talouspaperia vaan viereen, niin hyvä tulee.

Enjoy!

vuohenjuustoburgerit hampurilainen mallaspulla

Vuohenjuustoburgerit
4 kpl
600 g tuoretta naudanjauhelihaa (rasvaa vähintään 17 %)
suolaa ja mustapippuria
200 g vuohenjuustoa
1 prk paholaisenhilloa
4 hampurilaissämpylää
jääsalaattia
hampurilaismajoneesia
2 dl sileitä sipsejä

Tee ensin pihvit. Sekoita jauhelihan joukkoon suolaa ja mustapippuria ja taputtele siitä neljä pihviä. Paina pihvin keskelle peukalolla kevyesti kuoppa, jolloin pihvi paistuu tasaisesti. 

Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja revi jääsalaatti.

Grillaa pihvejä (tai paista pannulla, mieluiten valurautaisella, jotta saat rapean pinnan) noin kolme minuuttia per puoli, jolloin sisus jää mediumiksi. Kun käännät pihvit, laita vuohenjuustoviipaleet pihvien päälle kuumenemaan ja hiukan sulamaan.

Paahda sämpylät molemmin puolin kevyesti, kunnes ne rapeutuvat.

Kokoa hampurilaiset laittamalla pohjasämpylän päälle majoneesia ja jatka seuraavassa järjestyksessä: jääsalaatti, pihvi, vuohenjuusto, paholaisenhillo, sipsit ja sämpyläkansi. Nauti käsin haukkaamalla.

vuohenjuustoburgerit hampurilainen mallaspulla

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä. Oletko testannut Vennin comte -burgerin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eipä olla testattu, sillä nyt vasta hoksasimme katsastaa Vennin menun. Kyllähän siellä näköjään hyvänkuuloinen burger odottelee maistajia :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...