Vegaanin joulukinkku on sanapari, jota en olisi voinut kuvitella kirjoittavani ennen Mallaspullan perustamista. Blogin pitäminen kannustaa kokeilemaan jatkuvasti uusia reseptejä ja ulottamaan kokkaamista itselle entuudestaan tuntemattomille seuduille. Vegaanisuus tosin menee jo asteen turhan pitkälle meidän ruoka-ajattelussamme; kasvisten käyttö ja niiden lisääminen ruokiin sen sijaan on kasvava trendi meidänkin keittiössämme.
Viime jouluna bongasin jostain lehdestä tai nettisivulta ohjeen vegaanin joulukinkkuun, joka näytti valokuvissa niin jännittävältä, että sitä oli kokeiltava. Harmikseni reseptin alkuperäinen lähde on hävinnyt; jos tiedät, mistä tämä ohje on kotoisin, kerrothan sen kommenteissa, niin lisään tekstiin!
Joulukinkku vegaanin tapaan syntyy kokonaisesta myskikurpitsasta, joka täytetään mahtavilla aineksilla: lihaisalla portobellosienellä, pestolla, grillatuilla paprikoilla sekä pinaatilla. Yhdistelmä on maistuva ja herkullinen sekä näyttävyydessään todellinen väripilkku ja makupommi juhlapöydässä. Kurpitsa kannattaa malttaa paistaa riittävän pehmeäksi, jotta sen leikkaaminen onnistuu nätisti.
Vegaanin joulukinkku
1 myskikurpitsa
2 portobellosientä
1 prk punaista pestoa
1 prk grillattuja paprikoita marinadissa
2 dl babypinaattia
Halkaise myskikurpitsa pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Laita puolikkaat leikkuupinta ylöspäin pellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee sopivasti kovertamista varten.
Esikäsittele sienet kurpitsan kypsyessä. Poista jalka, puolita ja paista sienet öljyssä kunnolla ruskeiksi.
Koverra noin puolet kurpitsasta ja laita koverrettu osuus talteen muuta käyttöä varten. Sivele pestoa kurpitsan sisälle. Laita sisälle sienen puolikkaat, grillatut paprikat ja babypinaatin lehdet. Paina puolikkaat toisiaan vasten ja sido tiiviisti kiinni paistinarulla.
Laita vuokaan ja kypsennä vielä noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt ja ruskistunut hiukan pinnalta.
- Pulla
Upea!
VastaaPoistaKiitos :)
Poista