perjantai 1. joulukuuta 2017

Maa-artisokka-kantarellirisotto

Maa-artisokkien sesonki on parhaimmillaan; joko kokeilit valmistaa niistä rapeita ranskalaisia? Artisokkaa ei siis kannata käyttää joka kerta niihin tutuimpiin ruokiin, kuten sosekeittoon tai pyreeseen, vaikka juureksen maku niissä onkin mahtavimmillaan. Ranskalaisten ohella maa-artisokka taipuu hyvin myös risottoon, jota tällä kertaa höystetään kantarelleilla.maa-artisokka-kantarellirisotto maa-artisokka kantarelli risotto resepti mallaspulla

Kuten jo ranskalaisjutun yhteydessä kirjoitin, iso helpotus maa-artisokkien kanssa taistelleille on tieto siitä, ettei mukuloita tarvitse kuoria. Huolellinen pesu juuriharjalla riittää, ja makukin on kuorellisena voimakkaampi. Risottoon käy siis hyvin kuorimattomat artisokat, jotka on pilkottu pieniksi kuutioiksi. Koska Mallaspulla ei liputa nyhräämisen puolesta, mitään minikokoisia kuutioita ei ole tarvetta tehdä. Palat kyllä kypsyvät parinkymmenen minuutin kypsennyksen aikana riittävästi, ja parasta olisikin, jos niihin jäisi pieni purutuntuma.

maa-artisokka-kantarellirisotto maa-artisokka kantarelli risotto resepti mallaspulla

Maa-artisokka-kantarellirisotto

4 annosta

300 g maa-artisokkia
2,5 dl esikäsiteltyjä kantarelleja
1 sipuli
2,5 dl risottoriisiä
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 sitruunan mehu
6-8 dl kasvislientä
25 g voita
1 dl parmesaania
suolaa ja mustapippuria

Pese maa-artisokat hyvin ja pilko kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kuullota maa-artisokkia, sipulia ja risottoriisiä muutama minuutti voi-öljyseoksessa, kunnes ne kuullottuvat ja riisi muuttuu läpikuultavaksi. Älä ruskista! Lisää puristettu sitruunan mehu ja anna sen imeytyä. Lisää joukkoon esikäsitellyt kantarellit.

Lisää kauhallinen kuumaa kasvislientä kerrallaan, sekoita ja odota, kunnes neste on imeytynyt. Lisää sitten seuraava kauhallinen lientä, sekoittele ja jatka parinkymmenen minuutin ajan, kunnes riisi on kypsää.

Mausta voilla, parmesaanilla, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa heti.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...