torstai 28. joulukuuta 2017

Nyhtöporkkanahodarit

Elokuussa silmiin osui mielenkiintoinen resepti nyhtöporkkanahodareista sekä niin kielenvievä kuva, että ohje päätyi samantien testiin. Siis nyhtöporkkanaa hot dogissa!



nyhtöporkkanahodarit hot dog hodari nyhtöporkkana kasvisruoka katuruoka mallaspulla

Sekä Helsingin Sanomien Ruokasivuilta että Kiusauksessa-blogista löytynyt ohje sisältää nyhdettyä porkkanaa eli suomeksi karkeaksi raastettua porkkanaa ihanan mausteisessa kastikkeessa. Toisin kuin nyhtöpossu tai -kana, porkkanoita ei nyhdetä kypsinä, vaan reseptin nimi tulee enemmänkin valmiin lopputuloksen nyhtöpossumaisesta olomuodosta. Tomaattipohjainen kastike saa makunsa muun muassa valkosipulista, savupaprikasta, chilistä sekä nestemäisestä savusta, jota löytyy nykyisin tavallistenkin ruokakauppojen maustehyllyistä. Savun lorauttelussa kannattaa olla tarkkana, jotta maku ei ammu yli; yksi teelusikallinen riittää hyvin tuomaan savuisen maun koko annokseen.

Karkeaksi raastettu porkkana ja sipuli paahdetaan kuumassa uunissa, jolloin ne kuivahtavat ja saavat pintaansa tummaa, jopa hitusen reunoilta mustunutta väriä. Se tuo kasviksiin syvää makua ja toimii mausteisen kastikkeen kanssa erinomaisesti.

nyhtöporkkanahodarit hot dog hodari nyhtöporkkana kasvisruoka katuruoka mallaspulla

Hodarit voi tarjota joko pelkästään kastikkeen kanssa tai sujauttaa sämpylän väliin nakin (vegaanisen tai tavallisen, up to you). 


Nyhtöporkkanahodarit 

6 kpl

Nyhtöporkkanat:
500 g porkkanoita
1 sipuli
3 rkl öljyä

Kastike:
200 g paseerattua tomaattia
4 valkosipulinkynttä
0,75 dl fariinisokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl nestesavua
1 tl chilihiutaleita
0,75 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

6 hot dog -sämpylää
6 nakkia

Aloita nyhtöporkkanoista. Raasta porkkanat raastimen karkealla terällä. Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä porkkanat, sipulit ja öljy ja sekoita. Levitä seos leivinpaperoidulle pellille tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi ja paahda 240-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet väriä ja kevyesti kuivahtaneet. Käännä kasvikset puolivälissä lastalla.

Tee kasvisten paahtuessa kastike. Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 10-15 minuuttia, kunnes kastike on hieman sakeutunut.

Lisää paahtuneet kasvikset kastikkeen joukkoon. Lämmitä hot dog -sämpylät ja halkaise ne. Täytä kasviskastikkeella ja halutessasi nakilla.

nyhtöporkkanahodarit hot dog hodari nyhtöporkkana kasvisruoka katuruoka mallaspulla

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...