Arjen nopeasti valmistuvien herkkuruokien sarjaan liittyy nyt kantarelleista ja artisokansydämistä valmistuva pasta, joka ei ui kermassa. Kermakylvyn sijaan pasta maistuu juuri siltä, mitä se on sisuksiinsa syönyt: tuoreilta kantarelleilta, öljyssä muhineilta artisokilta, hyvältä pastalta ja päälle ripotellulta parmesaanilta. Kannattaakin kokeilla, miten sienen maku suorastaan purskahtaa voimalla esiin, kun sitä ei hukuta kermaan.
Ruoan valmistaminen vie pastan keittämisen verran aikaa. Pastan kiehuessa ehtii kuullottaa sipulit ja sienet, lisätä artisokat ja mausteet sekä lorauttaa lopuksi tilkan pastan suolaista keitinvettä pannulle, jotta ainekset sekoittuvat hyvin toisiinsa. Päälle vielä hiukan vastaraastettua parmesaania ja arkiherkku on valmiina.
Kantarelli-artisokkapasta
1 sipuli
1 l kantarelleja
1 prk artisokansydämiä öljyssä
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
loraus pastan keitinvettä
1 dl parmesaania
80 g pastaa/ruokailija
Laita pasta kiehumaan suureen kattilaan, suolalla maustettuun veteen. Katso keitinaika pussin kyljestä.
Hienonna sipuli ja pilko kantarelleja hiukan pienemmiksi paloiksi. Paloittele artisokansydämet neljään-kuuteen osaan koosta riippuen.
Kuumenna sieniä hetki pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää pannulle öljyä sekä sipulit ja paista hetki sekoitellen. Lisää artisokansydämet ja mausta.
Kaada pastan keitinvesi pois ottaen sitä talteen 1-2 desiä. Lisää pannulle kasvisten joukkoon pasta sekä sen verran keitinvettä, että saat sopivan koostumuksen. Ripottele valmiin pastan päälle parmesaania.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti