lauantai 2. syyskuuta 2017

Neljän suklaan suklaacookiet

Toissa keväinen suklaakokkikoulumme ravintola Vesilinnassa opetti näppärän kikan suklaakeksien valmistukseen. Paistamista vaille valmis taikina kääritään tiukaksi pötköksi leivinpaperin väliin ja nakataan pakastimeen jähmettymään vähintään tunniksi. Taikinan voi huoletta unohtaa pidemmäksikin aikaa pakkaseen odottamaan esimerkiksi yllätysvieraita, sillä se ei kylmässä happane. Jäinen pötkö myös sulaa nopeasti, jolloin siitä on helppo leikata palasia suoraan pellille uuniin laitettavaksi.


neljän suklaan suklaacookiet suklaakeksit keksi pikkuleipä cookie suklaa mallaspulla leivonta resepti

Hyödynsin pakastinvinkkiä leipoessani kuiva-ainekaapin jämistä neljän suklaan cookieita. Taikinaan tuli sekä hyvin tummaa suklaata, Fazerin sinistä maitosuklaata, valkosuklaata kuin ranskanpastillien loputkin. Pastillit piristävät muutoin tummien keksien ulkonäköä hauskasti, kun ne jättää kokonaisiksi. Halutessaan ne voi myös rouhia joukkoon, jolloin taikinasta saa tasaisesti leikkautuvat ja ulkonäkökin on ehyt ja pastilliton.

neljän suklaan suklaacookiet suklaakeksit keksi pikkuleipä cookie suklaa mallaspulla leivonta resepti

neljän suklaan suklaacookiet suklaakeksit keksi pikkuleipä cookie suklaa mallaspulla leivonta resepti

Valmiit keksit kannattaa pakata rasiaan ja säilyttää jääkaapissa, jolloin ne ovat rapeita. Jos pidät enemmän pehmeistä, täyteläisen suklaisista kekseistä, nosta ne hetkeksi lämpenemään huoneenlämpöön. Tai napsi suoraan pelliltä uunista tultua!

Neljän suklaan suklaacookiet
175 g voita
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
0,25 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
50 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata
kourallinen ranskanpastilleja

Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä suola, kaakaojauhe ja vehnäjauho keskenään ja lisää voivaahtoon.

Rouhi suklaat, ranskanpastillit voi jättää halutessaan kokonaisiksi. Sekoita taikinan joukkoon ja kääri taikina leivinpaperin sisään pitkäksi, tiiviiksi pötköksi. Laita tunniksi pakastimeen. Leikkaa jähmettynyt pötkö sentin palasiin ja laita väljästi leivinpaperoidulle pellille (saatat tarvita kaksi peltiä, jotta voit laittaa palaset riittävän kauaksi toisistaan. Ne leviävät uunissa paljon.)

Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä ja säilytä jääkaapissa. Jos pidät pehmeistä kekseistä, anna keksien olla huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

neljän suklaan suklaacookiet suklaakeksit keksi pikkuleipä cookie suklaa mallaspulla leivonta resepti

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...