Joko kokeilit porkkanakakkupuuroa? Se oli kyllä pitkään aikaan parasta puuroa, mitä olen maistanut. Mantelimaidolla saa aikaan myös sen "tavallisen" kaurapuuron, mutta hurjasti täyteläisemmin kuin veteen keitettynä. Makeuttamaton mantelimaito antaa puurolle kevyesti pähkinäisen aromin ja vie nälän tehokkaasti.
Korostin puuron pähkinäisyyttä lisäämällä joukkoon nokareen maapähkinävoita. Sokeroimatonta tietysti, ellet halua tavoitella jenkkien sokeriaamupalaövereitä ;)
Täyteläisen maun verrokiksi kaipaa jotain raikasta ja mehukasta. Kypsä päärynä sekä vadelmat (tuoreet tai pakkasesta) sopivat makuun hyvin. Vielä muutama kokonainen pähkinä joukkoon rouskuteltavaksi, niin aamupalapuuro on nauttimista vaille valmis.
Päärynä-mantelipuuro
1 annos
1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
ripaus suolaa
2 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
1 kypsä päärynä
ripaus kanelia
vadelmia
pähkinöitä
Kuumenna mantelimaito kattilassa ja lisää joukkoon kaurahiutaleet. Hauduta miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa ja lusikoi lautaselle.
Laita nokare maapähkinävoita puuron silmäksi ja viipaloi pinnalle päärynä. Ripottele kanelia päärynän päälle ja lusikoi joukkoon vadelmia sekä pähkinöitä.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti