lauantai 23. heinäkuuta 2016

Mallaspulla maistelee: Ravintola Ȏnam, Helsinki

Vietnamilainen nuudelikeitto pho ei jätä meitä rauhaan! Hongkongissa herkuttelimme sillä useampaan kertaan, mutta kotikulmiltamme sitä ei löydy. Aikeissa on ollut ottaa haltuun se itse keittämällä, mutta häränhäntineen ja viiden tunnin haudutteluineen siihen ei ole löytynyt sopivaa hetkeä.


Kun lähdimme kesäretkelle Helsinkiin, ensimmäinen pit stoppimme oli kauppakeskus Forumin alakerrassa, jonne kesäkuussa avattiin uusi vietnamilainen ravintola Ȏnam. Perheravintola lupaa tarjota aitoa vietnamilaista, perinneresepteistä kokattuna, mikä nosti odotuksemme korkealle. Voisiko täältä saada sitä oikeaa pho:ta eikä nettiresepteissä ehdoteltua liemikuutioista valmistettua huttua?


Vietnamin-kävijä Mallas pisti tyytyväisenä merkille ravintolan ulkoasun sisäänastuessamme; paikka vaikutti tyypilliseltä vietnamilaiselta katukuppilalta, tosin siistimmältä. Värikkyyttä riitti penkeistä lamppuihin aasialaiseen tyyliin.


Olimme paikalla lounasaikaan, jolloin listalta löytyi paria erilaista pho-keittoa, häränliha-nuudelikeittoa sekä kevätrullia yhdellä tavalla. Tilaus tehtiin kassalla ja valitsimme yhden kana-phon, häränlihakeiton sekä jaettavaksi kevätrullat.

Ja kyllä: pho oli juuri sellaista kuin pitikin! Ryystimme täyteläistä lientä antaumuksella puikkoja ja lusikkaa apuna käyttäen. Liemi oli täynnä makua tähtianiksesta, kanelitangosta, neilikasta, korianterista, inkivääristä... lukemattomia aineksia, joista sukeutui tuhti liemi. Annoksesta löytyi kanan lisäksi paksua riisinuudelia, kevätsipulia sekä korianteria. Vaikka annos oli ruokaisa, siitä ei kuitenkaan jäänyt millään tavoin ähky olo. Tosin kaikkia nuudeleita en ole millään pho-kerralla vielä saanut syötyä, sillä niitä on aasialaiseen tyyliin lähes 80 prosenttia koko annoksesta.


Maltaan häränliha-nuudelikeitto oli samantyyppinen, mutta liemi selvästi erimakuinen. Tulisuutta löytyi pho:ta enemmän, samoin nuudelit olivat ohuempaa sorttia. Kykymme eivät riitä analysoimaan makuvivahde-eroja tämän enempää; sinun täytyy maistaa se itse.


Ohueen riisipaperiin käärityt kevätrullatkin olivat hyvin tehtyjä ja aidonmakuisia. Sisältä löytyi runsaasti korianteria, katkarapua, possua sekä salaattia. Rullat dipattiin paksuun hapanimeläkastikkeeseen. Kenties jatkossa olisi mahdollista saada kevätrullia erilaisilla täytteillä, kuten erikseen lihalla, ravuilla tai pelkillä kasviksilla?


Kiitämme: aitoa, vietnamilaista ruokaa; täyteläistä pho-lientä; makoisia kevätrullia; raikasta ravintolailmettä.

Toivomme parannusta: vielä laajempaan menuvalikoimaan myös lounaalle; erilaisiin kevätrullavaihtoehtoihin.


- Pulla ja Mallas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...