torstai 10. syyskuuta 2015

Perunarieskat tähdemuusista

Yli jäänyt perunamuusi ei ole ongelmajätettä, vaan päinvastoin tavoittelemisen arvoinen tila; muusin lopusta kun voi hetkessä leipaista uunituoreet, lämpimät perunarieskat. Joskus keitän muusin ihan vain rieskoja varten, mutta useimmiten hyödynnän ruoan yhteydestä jääneet jämät. Ohje on viiden desin annokselle, mutta muokkaa sitä vapaasti muusimääräsi mukaan. Voit myös vaihdella jauhojen laatua; esimerkiksi ruis- ja ohrajauhot sopivat rieskoihin hyvin. Tärkeintä on, että nautit rieskat heti paistamisen jälkeen niin, että päälle levitetty voi valuu pitkin sormia.



Perunarieskat
5 dl perunamuusia
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0,5-1 dl maitoa


Yhdistä perunamuusin joukkoon kananmunat, suola, jauhot ja sen verran maitoa, että taikinasta tulee paksun puuron kaltaista. 

Jaa taikina 12 kekoon kahdelle pellille leivinpaperin päälle ja taputtele ne jauhojen avulla ohuiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla ja paista 250 asteessa noin vartti, kunnes pintaan ilmestyy ruskeita pilkkuja. 

Syö lämpiminä voin kanssa.




- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...