torstai 21. tammikuuta 2021

Mutakakkumuffinit

Tahmeaa mutakakkua pieninä muffineina, nokareella kermavaahtoa kera marjojen... Eikö kuulostakin houkuttelevalta? Nämä ruotsalaisen Leila Lindholmin leivonnaiset syntyvät superhelposti, mutta kelpaavat parempaankin juhlapöytään. Tai sitten vain arki-iltaa piristämään, kuten meillä. 

Voit ottaa myös lapsen mukaan leivontapuuhiin sekoittamaan taikinaa ja asettelemaan koristemarjoja päälle; varaudu tällöin marjahävikkiin! :)







Mutakakkumuffinit 

12 kpl 

2 kananmunaa 
2 dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria 
50 g voita 
0,5 dl öljyä 
1 dl vaaleaa siirappia 
2 dl vehnäjauhoja 
1 dl kaakaojauhetta 
1 tl leivinjauhetta 
ripaus suolaa 
100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %) 

Koristeluun: 
kermavaahtoa 
tuoreita marjoja 

Vaahdota kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää siihen öljy ja siirappi. Sekoita neste munavaahtoon.

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.

Rouhi suklaa ja sulata rouhe vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita sula suklaa taikinaan.

Aseta paperiset vuoat muffinssipellin koloihin ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla.

Paista muffineita 175-asteisen uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Muffinit vajoavat keskeltä, kun otat ne uunista. Jäähdytä.

Koristele jäähtyneet muffinit kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.




- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...