Tahmeaa mutakakkua pieninä muffineina, nokareella kermavaahtoa kera marjojen... Eikö kuulostakin houkuttelevalta? Nämä ruotsalaisen Leila Lindholmin leivonnaiset syntyvät superhelposti, mutta kelpaavat parempaankin juhlapöytään. Tai sitten vain arki-iltaa piristämään, kuten meillä.
Voit ottaa myös lapsen mukaan leivontapuuhiin sekoittamaan taikinaa ja asettelemaan koristemarjoja päälle; varaudu tällöin marjahävikkiin! :)
Mutakakkumuffinit
12 kpl
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
0,5 dl öljyä
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
Koristeluun:
kermavaahtoa
tuoreita marjoja
Vaahdota kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää siihen öljy ja siirappi. Sekoita neste munavaahtoon.
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.
Rouhi suklaa ja sulata rouhe vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita sula suklaa taikinaan.
Aseta paperiset vuoat muffinssipellin koloihin ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla.
Paista muffineita 175-asteisen uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Muffinit vajoavat keskeltä, kun otat ne uunista. Jäähdytä.
Koristele jäähtyneet muffinit kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti