keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Mantelikala

Jos olet etsinyt parasta reseptiä mantelikalalle, olet sen nyt tämän myötä löytänyt! Olin itse pitkään samalla etsintäretkellä, tai oikeammin etsiskelin ohjetta, jolla saisin omaan suuhuni ylipäätään soveltuvan lopputuloksen. 

Koulujen ja opiskelijaruokaloiden klassikkoannoksena mantelikala ei koskaan täysin uponnut itselleni. Joko kala oli paistettu rutikuivaksi, mantelia oli liian vähän tai kokonaisuus muutoin outo. Eihän pakastesein ja mantelilastujen yhdistelmä näin nopeasti mietittynä kauhean houkuttelevalta edes kuulosta eikä se sitä monesti ollut myöskään lautasella. 


Googlailin eri reseptejä ja mallailin mielessäni, miltä lopputulos tulisi maistumaan eri ohjeilla valmistettuna. Selvää oli, että mantelia pitää olla riittävästi, samoin tuhtia kermakastiketta. Päädyin lopulta soveltamaan Maku-sivun ohjetta siten, että tuplasin mantelilastujen määrän ja vaihdoin ruokakerman kuohukermaan. Ei lainkaan huonoja muutoksia ;) Päälle laitoin vielä herneenversoja, ne raikastavat makua ihmeellisesti.

Tarkkailin myös ruuan paistumista uunissa ja kokeilin kertaalleen kalan kypsyyttä veitsenkärjellä. Olethan siis tarkkana, ettet varmuuden vuoksi kypsennä kalaa turhan pitkään, koska läpikuiva sei ei ole hyväksi kenellekään.

Mutta tässä se mainio ohje; kokeile ja kerro, mitä pidit!


Mantelikala
400 g pakasteseitä
0,75 dl korppujauhoja
2 dl mantelilastuja
2 dl kuohukermaa
3 tl sitruunankuorta raastettuna
3 rkl tuoretta tilliä
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
rouhaisu mustapippuria

Koristeeksi:
tuoreita herneenversoja

Anna kalan sulaa huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia. Valuta ylimääräinen neste pois ja laita kalapalat uunivuokaan. Mausta kala sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita korppujauhot ja desi mantelilastuja kermaan. Lisää mukaan sitruunankuoriraaste sekä hienonnettu tilli. Anna seoksen turvota viitisen minuuttia ja lusikoi se sitten kalapalojen päälle. Ripottele loput mantelilastut päälle.

Paista mantelikalaa 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Älä paista kalaa kuivaksi! Koristele herneenversoilla.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.


- Pulla

2 kommenttia:

  1. Vuosia välttelin seitiä kotikeittiössä vanhojen kokemusteni perusteella. Jostakin löytyi sittemmin pari mukiinmenevää seitireseptiä joita olen toteuttanut vuorotellen. Tämä menee nyt kokeiluun kyllä myös. Ja totta tuo että seitiä ei saa paistaa liian kuivaksi, kantapään kautta opittu täälläkin. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kommentoit :) Seiti ei tosiaan ole meidänkään lempparikaloja, mutta tämä ja pari muuta reseptiä ovat osoittaneet, että hyvää ruokaa voi siitäkin lopulta saada aikaan. Toivottavasti mantelikala maistui!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...