lauantai 13. heinäkuuta 2019

Supernopea makaronilaatikko nyhtökaurasta

Blogiamme seuranneet ovat varmasti pistäneet merkille hehkutukseni Samasta padasta -kirjasta sekä reseptit, jotka olen sieltä poiminut arkikokkailuihimme sekä myös tänne eetteriin. Tänä keväänä kirjasta ilmestyi kakkososa, josta sain oman arvostelukappaleeni. Voin julkistaa arvosteluni tässä saman tien: loisto-opus, josta on meille valtavasti apua sekä inspiraatiota joka päivä!

Ykkösosan keskittyessä enemmän vauvaperheen kokkailuihin kakkososassa siirrytään taaperoperheiden ruokarumbaa helpottamaan. Kirjan nimi "Puolessa tunnissa - kirja, joka saa nirsonkin nauttimaan ruuasta", kertoo olennaisen. Kirjan reseptit valmistuvat nopeasti, noin puolessa tunnissa (jos ei oteta huomioon joidenkin ruokien uunissa hautumista) ja houkuttelevat lapsen mukaan keittiöpuuhiin. Mini-Mallas on vielä hiukan liian pieni osallistuakseen kirjan vinkkien mukaiseen kasvisten pilkkomiseen, mutta muutoin hän on äärettömän kiinnostunut siitä, mitä keittiössämme tapahtuu. Niinpä nappaan hänet usein tuolille istumaan, jolloin hän pääsee seurailemaan ruoanlaittotouhuja ihan vierestä.Kirjaa selaillessa meinaa iskeä ruoantekoähky, sillä sivu toisensa jälkeen on täynnä kiinnostavia reseptejä, joita haluaisi päästä saman tien kokeilemaan! Ensimmäisenä kokeiluun pääsi makaronilaatikko. Boring? No ei. Olen kirjan tekijän Outi Väisäsen kanssa tismalleen samaa mieltä siitä, että makaronilaatikko ei ole niitä mukavimpia arkiruokia. Ainakaan, jos sen valmistaa perinteisellä tyylillä, jolloin täytyy erikseen keittää makaronit, kuullottaa sipulit, paistaa jauhelihat ja vatkata munamaidot. Liian monta välivaihetta, jotka vievät paljon aikaa. Lisäksi tähän vielä tunnin kypsyminen uunissa!

Otin siis suurella ilolla vastaan kirjan uudenlaisen reseptin makaronilaatikkoon, jossa kaikki ainekset vain sekoitetaan vuoassa ja lykätään uuniin. Makaronit saa heittää mukaan raakoina ja jauhelihan sijaan vuokaan laitetaan nyhtökauraa. Ja jotta kasviksia ei unohdettaisi, mukaan kumotaan pussillinen pakastekukkakaalia. Ai että, näin nopea kokkaus on parasta!

Tein makaronilaatikon kerran myös härkiksellä, kun olin epähuomiossa ostanut sellaisen nyhtökauran sijaan. Toimi mainiosti sekin!


Makaronilaatikko
400 g makaronia
500 g pakastekukkakaalia
4 kananmunaa
1 l kauramaitoa
1 pkt nyhtökauraa (tomaatti)
1 rkl paprikajauhetta
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja paloina öljyineen
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
150 g emmentalraastetta

Laita makaroni ja kukkakaali isoon uunivuokaan. Lisää kananmunat sekä maito ja sekoita kunnolla. 

Revi nyhtökaura haarukalla pienemmäksi, jos joukossa on isoja sattumia. Lisää nyhtökauran joukkoon paprikajauhe sekä aurinkokuivatut tomaatit öljyineen. Lisää seos uunivuokaan. Ripottele mukaan myös suola ja pippuri ja sekoita kaikki kunnolla sekaisin.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla tunnin verran, kunnes munamaito on imeytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, laita päälle leivinpaperi.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...