tiistai 23. heinäkuuta 2019

Poronpaisti - todellista pikaruokaa

Kamala nälkä ja kiire? Mitä ruokapöytään? Miten olisi poronpaisti?

Ei tule ensiyrittämällä mieleen, kun pitäisi saada pikaisesti pötyä pöytään. Jos ei oteta huomioon poronpaistin arvokkuutta, se on todellista arjen pikaruokaa. Testasimme tämän äskettäin itse ja hämmästyimme, miten nopeasti meillä oli edessä upeanmakuinen paisti. Jotenkin olimme odottaneet, että paisti muhii uunissa tovin, jos toisenkin, mutta toki olisimme voineet paistin pienestä koosta päätellä, ettei sen kypsyminen mediumiksi lopulta kovin kauaa vie.


Paistoimme pinnat kuumalla pannulla joka puolelta kauniin ruskeiksi ja lykkäsimme paistin uunivuoassa uuniin. Hädin tuskin olimme ennättäneet selkämme kääntää, kun lämpömittari jo piipitti tavoitelämpötilan eli 54 asteen saavutetuksi. Hetken mietimme, oliko mittari rikki, mutta otimme paistin kuitenkin ulos uunissa, käärimme folioon ja jätimme vartiksi rauhoittumaan. Sitten otimme sen foliosta ulos ja varovaisesti viipaloimme. Täydellinen mediumin väri paljastui ruskean pinnan alta!

Poronpaistin voi tarjota esimerkiksi perunamuusin, valkosipuliperunoiden tai salaatin kera. Se maistuu niin kuumana kuin kylmänäkin.


Poron sisäpaisti
1 poron sisäpaisti
suolaa
rypsiöljyä ja voita paistamiseen

Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Kuivaa paistin pinta ja hiero suolaa joka puolelle. 

Kuumenna öljyä ja voita pannulla kuumaksi ja paista pintaan kaunis väri nopeasti. Nosta paisti uunivuokaan ja laita paistolämpömittari siten, että mittarin kärki osuu paistin keskelle. Kypsennä paistia 140-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 54 astetta.

Kiedo paisti folioon vartiksi ja viipaloi sitten tarjolle.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...