sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Vadelma-lakritsi-chiavanukas

Aamiainen, päivän paras ateria! Brunssi, even more better! Herkulliset aamiaiset ja brunssit ovat arjen parasta luksusta, ja meidät löytääkin usein nauttimasta hotellien ja kahviloiden brunssitarjottavia. Täysipainoisella brunssilla elää helposti koko päivän, jos on valmis vastapainoksi kärsimään täydestä mahasta yhtä pitkän ajan. Pieni ähky on kuitenkin sen arvoista!


Vaikka valmiiseen pöytään istuminen on huippua, joskus on kiva valmistaa aamiainen pidemmän kaavan kautta myös kotona. Uunipuurot, uppomunat ja tuoreet sämpylät toimivat aina, mutta silloin tällöin iskee ideapula uusista aamupalaherkuista. Tähän pulmaan on nyt ratkaisu, sillä suositut bloggaajat Jenni Häyrinen (Liemessä) ja Saara Atula (Viimeistä murua myöten) ovat tänä keväänä julkaisseet yhteisen keittokirjansa, Brunssikirjan.
vadelma-lakritsi-chiavanukas mallaspulla

Minulla on ollut ilo tavata molemmat supertaitavat valokuvaaja-ruoanlaittaja-bloggaajat yhteisellä ruokakuvauskurssilla vuosi sitten. Sanomattakin on selvää, että heidän yhteiskirjansa on täynnä niin kauniita ja herkullisia ruokakuvia sekä -ohjeita, että jokaista tekisi mieli kokeilla välittömästi. Koska aikaa on vain rajallisesti (ja Mini-Mallas vie siitäkin karhunosan nykyisin), testiin pääsi mahdollisimman simppeli, mutta kivankuuloinen ohje vadelma-lakritsi-chiavanukkaaseen.

Nuo ihmeelliset mustat pisteet, chiansiemenet, ovat kuin taikasiemeniä, sillä ne muuttavat ympäröivän aineksen sammakonkutumaiseksi vanukkaaksi turvotessaan. Ne myös sisältävät runsaasti proteiinia, joten vanukas pitää myös nälän poissa tehokkaasti. Kerroksittain koottu vanukas maistuu toiselta puolelta raikkaasti vadelmilta, kun taas toinen puoli saa jännittävän vivahteen raakalakritsijauheesta. Toimiva makuyhdistelmä!

vadelma-lakritsi-chiavanukas mallaspulla


Vadelma-lakritsi-chiavanukas

2 annosta

8 dl kookoksenmakuista soijajogurttia
4 rkl chiansiemeniä
2 dl vadelmia (kotimaisia)
1 rkl raakalakritsijauhetta

Sekoita chiansiemenet jogurtin sekaan. Jaa seos kahteen kulhoon ja lisää toiseen vadelmat ja toiseen raakalakritsijauhe.

Lusikoi seoksia kerroksittain annoskulhoihin ja anna turvota vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta :) Mä en oo koskaan ees maistanut missään noita chiansiemeniä, vaikka ne tuntuu olevan tosi suosittuja nykysin. Pitänee korjata tämä virhe joskus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli mun eka chiavanukas, joten aika hitaita trendinseuraajia täälläkin päin ollaan! :) Joka tuutistahan chiaa nykyään meinaa tulla esiin ja ihan näppärä tuote se on, joten kannattaa kokeilla.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...