perjantai 27. huhtikuuta 2018

Vaaleanpunaiset vappudonitsit uunissa

Viime vappuna korkkasimme upouuden donitsipeltimme ja valmistimme täysin käryttömästi ihania suolakinuskidonitseja (nuo ruskeat herkut kuvissa). Koska lempparidonitsini Arnold'sissa on ehdottomasti vaaleanpunainen Pomada, myös sellaisia oli saatava. 



vaaleanpunaiset vappudonitsit donitsit uunidonitsit vappu pomada mallaspulla resepti

Löysin Suklaapossun blogista ohjeen pikaisesti valmistuvaan Pomada-kuorrutteeseen. Aito versiohan valmistuu keittämällä vettä, sokeria ja glukoosisiirappia, mutta tässä versiossa mutkia oiotaan hiukan suoremmiksi eikä lopputulos meidän makuumme ainakaan yhtään tästä kärsinyt.

Kuorrute syntyy sekoittamalla tomusokeria, sitruunamehua sekä vettä. Punaisen värin saat aikaan elintarvikevärillä, joista suosittelen pasta- tai geeliväriä (ei nestemäistä väriä, jota tavallisissa ruokakaupoissa eniten myydään, sillä se vaikuttaa myös kuorrutteen koostumukseen.) Itse käytän Dr. Oetkerin geelivärejä, joita myydään kolmen värin pakkauksissa ainakin isoissa marketeissa.

vaaleanpunaiset vappudonitsit donitsit uunidonitsit vappu pomada mallaspulla resepti

Kun olet dipannut donitsit kuorrutteeseen, voit koristella ne nopeasti strösseleillä ja nonparelleilla, viruttaa päälle suklaaraitoja tai syödä ihan sellaisenaan. Donitsit ovat parhaita leipomispäivänä.

Vaaleanpunaiset vappudonitsit uunissa

12 kpl

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
1,5 dl maitoa
0,5 dl rypsiöljyä

Voitelu:
50 g voita

Kuorrute:
1,5 dl tomusokeria
1 tl sitruunan mehua
n. 2 tl vettä
muutama tippa punaista geeliväriä
strösseleitä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kananmuna, maito ja rypsiöljy sekaisin. Lisää kuivat aineet siivilän läpi nesteiden joukkoon ja sekoita kevyesti sekaisin, älä vatkaa.

Voitele donitsipellin kolot ja täytä lusikalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 8 minuuttia. Sulata voi ja voitele kuumat donitsit molemmin puolin. Anna jäähtyä.

Tee kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja sitruunasta puristettu mehu keskenään. Lisää vettä sen verran, että saat sopivan paksuisen kuorrutteen. Jos kuorrute on liian paksua, lisää vettä; jos taas liian löysää, lisää hiukan tomusokeria.

Värjää kuorrute muutamalla tipalla punaista geeliväriä. Mitä useamman tipan sekoitat, sitä vahvempi väri, joten tee makusi mukaan.

vaaleanpunaiset vappudonitsit donitsit uunidonitsit vappu pomada mallaspulla resepti

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...