Aitoa, hyvintehtyä jenkkiruokaa valmistava kesäravintola löytyy lähes keskeltä ei mitään, Jäppilän kirkonkylästä. Jäppilän kievari on isän ja tyttären ylläpitämä amerikkalaisen ruoan mekka, joka on avoinna vain kesä-heinäkuisin, mutta tarjoaa silloin sitäkin paremman mahdollisuuden tutustua hyvin tehtyihin ribseihin, fried chickeniin, hampurilaisiin ja pekaanipähkinäpiirakoihin.
Tarkoituksemme oli käydä kievarissa jo viime kesänä, mutta elokuun alussa havahtuminen oli jo liian myöhäistä. Tänä vuonna varasimme pöydän (suositeltava teko, sillä paikka on paikallisten sekä turistien suosiossa) heinäkuun vaihteeseen loman alkamisen kunniaksi.
Vanha puutalo, rimpsuverhot ja muu melko runsas sisustus sai seurakseen viikoittain vaihtuvan menun, josta valitsimme tällä kertaa alkuun tulisia wingsejä sekä pääruoaksi BBQ Platter -valikoiman, jonka joku on kuulemma yksinkin ahtanut, mutta me kaksi kovaa syömäriä saimme kaksistaankin siitä mahamme ähky täyteen.
Ystäväpariskunnalle kannettiin alkuun nachoja lihaisan kastikkeen kera sekä pääruoaksi ribsejä ja New York Burger.
Wingsit olivat suomalaiseen tapaan pienikokoisia, mutta todella mehukkaita ja kerrankin myös tulisia. Seurana olivat perinteiset lisukkeet: aurajuustodippiä, porkkanaa ja varsiselleriä. Melkeinpä paras annos tuli maisteltua heti kättelyssä!
BBQ Platter sisälsi kattavan valikoiman herkkuja: pulled porkia ciabattaleivän päällä, äärimmäisen pehmeäksi hautunutta naudan brisketiä, ribsejä, maissileipää, kana-pastasalaattia, vihersalaattia, suolakurkkuviipaleita, ison kasan ranskalaisia sekä paria eri kastiketta. Parhaiksi äänestimme Maltaan kanssa naudan brisketin sekä maissileivän. Ribsit olivat meidän makuumme hitusen kuivahtaneita eikä päältä löytynyt niin tahmaista bbq-kastiketta kuin olisimme toivoneet. Ranskalaiset olivat selkeää pakastepussitavaraa; voisiko kievari valmistaa jatkossa itse myös kunnon jenkkityyliset, paksut ranskalaiset valmistuotteiden käyttämisen sijaan?
Jälkiruokana jaoimme ison, paksun mansikkapirtelön sekä makean pekaanipähkinäpiirakan vaniljajäätelöllä.
Voimme suositella Jäppilän kievaria jenkkiruoan, kesäretkeilyn ja uusien kokemusten etsijälle. Aikaa on vielä heinäkuu! Paikan nettisivujen kalenterista kannattaa tarkistaa, että ravintola on varmasti auki juuri haluamanasi päivänä eikä esimerkiksi tarjoilemassa herkkujaan läheisillä kesäfestareilla. Ensi kesänä ajelemme itsekin sinne testaamaan ainakin nyt väliin jääneen fried chickeniä.
- Mallas ja Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti