Uunissa hautuva kaurapuuro omenilla ja pähkinöillä höystettynä on juuri täydellinen syysaamupalojen herkku ja toimii kivasti myös välipalana. Sain tädin puutarhasta ison kassillisen omppuja, joten tätä on luvassa nyt useana päivänä meillä.
Kaurahiutaleiden, siementen ja pähkinöiden kypsyessä uunissa mausta tulee ihanan paahteinen ja pinnasta rapsakka. Omenapalat puolestaan hautuvat kanelisen pehmeiksi ja lopputulos muistuttaa syksyn parasta jälkiruokaa, omena-kaurapaistosta, mutta terveellisellä tavalla!
Uunikaurapuuro maistuu siis paitsi aamiaisella, myös välipalana ja miksei juuri jälkiruokanakin. Silloin sen kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai pallon jäätelöä. Samantyyppistä omenakaurapuuroa on tehty myös Fanni & Kaneli -blogissa, jossa puuro nautittiin vaahterasiirapin kera. Voisiko aamu enää paremmin alkaa? :)
Ohjeen puuro kannattaa tehdä normaalikokoiseen uunivuokaan. Kuvissa käytän puolet pienempää Sagan uutuus-paistovuokaa, joka on leivinpaperilla vuorattu pahvivuoka; toisen puolen annoksesta tein tavalliseen pitkulaiseen leipävuokaan. Paistovuoka on kiva uutuus ja voisin hyödyntää sitä etenkin mökillä, sillä vuokaa ei tarvitse voidella erikseen ja käytön jälkeen sen voi heittää biojätteeseen kompostoitumaan. Ei tiskiä tai jätettä!
Uunikaurapuuro siemenien, pähkinöiden ja omenan kera
Neljälle
4 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
3 omenaa
2,5 dl maitoa
2,5 dl marjamehua (tai vettä)
2 kananmunaa
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl manteleita
Sekoita kaurahiutaleet, suola, kaneli ja leivinjauhe keskenään. Pese ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet voidellun uunivuoan pohjalle ja kaada hiutaleseos päälle.
Yhdistä maito ja marjamehu ja vatkaa munat sekaisin joukkoon. Kaada seos vuokaan tasaisesti. Ripottele pinnalle siemeniä ja pähkinöitä.
Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
*Vuoka saatu blogin kautta.
- Pulla
Jisses miten herkullisen kuuloista! Pakko testata, kiitos vinkistä.
VastaaPoistaSe kyllä on aika herkkua :)
PoistaTämäpä näyttää tosi hyvältä ja ihanan rapealta päälliseltä! Crunchy on aina hyvä :) ja hauska idea tuo marjamehu!
VastaaPoistaJos aamupuuro maistuu jälkiruoalta, ollaan oikeilla jäljillä ;) Se paahtunut pinta oli kyllä aivan ihanaa!
Poista