torstai 24. maaliskuuta 2016

Sitruunakuppikakut pääsiäiseksi

sitruunakuppikakku sitruunakuppikakut kuppikakku cupcake sitruuna pääsiäinen suklaamuna kuorrutus

Pääsiäinen  tuo luvattu sitruunaleivonnaisten juhla! Mietin, mitä sitruunaista leipoisin tänä vuonna ja pallottelin ajatusta sitruunamarenkitortusta, sitruunaisesta juustokakusta sekä kuppikakuista, päätyen jälkimmäisiin. 


sitruunakuppikakku sitruunakuppikakut kuppikakku cupcake sitruuna pääsiäinen suklaamuna kuorrutus

Näissä kuppikakuissa sitruunaa löytyy päältä, alta ja keskeltä: taikinassa on sitruunan kuorta ja mehua, kakun sisältä löytyy sitruunainen sydän ja kuorrutteesta löytyy myös raikasta sitruunatuorejuustoa. Pääsiäisfiilistä lisäävät vielä pikkuiset suklaamunat koristeena.


sitruunakuppikakku sitruunakuppikakut kuppikakku cupcake sitruuna pääsiäinen suklaamuna kuorrutus

Sitruunakuppikakut

12 kpl

150 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori ja mehu
1,5 dl maitoa
50 g sitruunatuorejuustoa

Kuorrutus
150 g sitruunatuorejuustoa
75 g voita
n. 3 dl tomusokeria
pieniä suklaamunia

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Lisää myös sitruunan kuori ja mehu sekä maito.

Jaa osa taikinasta muffinipellin koloihin tai paperivuokiin. Lisää nokare sitruunatuorejuustoa ja laita päälle loput taikinasta. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia; varo paistamasta kuiviksi. Anna jäähtyä kokonaan.

Tee kuorrutus vaahdottamalla huoneenlämpöistä tuorejuustoa ja pehmeää voita. Lisää tomusokeri. Jos pursotat kuorrutteen, sen tulee olla jämäkämpää kuin levitettäessä. Voit säädellä jämäkkyyttä tomusokerin määrällä.

Levitä tai pursota kuorrute kuppikakkujen pinnalle ja koristele suklaamunilla.


sitruunakuppikakku sitruunakuppikakut kuppikakku cupcake sitruuna pääsiäinen suklaamuna kuorrutus

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...