keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Peltibroilerpasta

Vuoden alussa somehitiksi nousi Satokausikalenterin perustajan Samuli Karjulan peltimakaronilaatikko, jonka ideana on maksimoida ruoan parhaan osan eli rapean kuoren määrä. Jäin miettimään, miten ideaa voisi hyödyntää myös muissa kuorellisissa ruoissa. Uunipuuro ei taida kovin helposti taipua pellillä kypsennettäväksi, joten päädyin yhteen kouluaikojen herkkuuni, broilerpastavuokaan – tai tällä kertaa peltibroilerpastaan.

peltipasta peltibroilerpasta pasta broilerpasta broileri broileripasta

Paistoin ensin broilerinsuikaleet sekä kasvikset pannulla. Olin ennakkoluulottomalla tuulella ja nakkasin mukaan kaupan alelaarista löytyneen pussillisen ruusukaaleja. Toimi hyvin! Mukaan meni myös tietysti sipulia ja valkosipulia sekä punainen paprika. Koulussa broilerpastoihin laitettiin usein myös jotain säilykehedelmää, joten pilkoin mukaan purkillisen persikkaa. Samalla, kun ainekset paistuivat pannulla, kiehui kattilassa fusillipastoja. Nakkasin kypsät pastat broiler-kasvisseoksen sekaan ja lisäsin purkin kermaa ja mausteita. Kaadoin koko pannullisen pellille ja ripottelin päälle juustoraastetta (parmesaania, koska muuta ei kaapista löytynytkään; voit laittaa sen sijaan vaikkapa mozzarellaraastetta). Pelti uuniin 225 asteeseen vajaaksi puoleksi tunniksi. Nopeamminkin ruoka on valmis, sillä välttämättä ei tarvitse odottaa kuin juuston gratinoitumista. Pidä kuitenkin hiukan pidempään peltiä kuumassa uunissa, jotta pinta ruskistuu ja muuttuu rapsakaksi. 

Koska tässä ei käytetä makaronilaatikon munamaitoa, ainekset jäävät irtonaisiksi. Jos pidät enemmän laatikkomaisesta koostumuksesta, voit jättää kerman pois ja lisätä joukkoon munamaidon (5 dl maitoa, 2 munaa). Laita ensin broiler-pastaseos pellille ja kaada sitten munamaito päälle.

peltipasta peltibroilerpasta pasta broilerpasta broileri broileripasta

Peltibroilerpasta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 paprika
400 g ruusukaalia
450 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 prk persikan puolikkaita (omassa mehussaan)
2 dl ruokakermaa
1,5 rkl kanafondia
1 tl mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl basilikaa
100 g juustoraastetta
300 g fusillipastaa

Pilko sipulit ja paprika. Huuhtele ruusukaalit, poista kanta ja uloimmat lehdet. Halkaise neljään osaan.

Paista broilerin suikaleet öljyssä kypsiksi ja nosta sivuun. Kuullota sipulit ja lisää paprikat ja ruusukaalit. Paista hetken aikaa, jotta kasvikset hiukan pehmenevät. Laita broilerin suikaleet takaisin pannulle.

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kypsä pasta pannulle ja pyöräytä ainekset sekaisin. Lisää kerma sekä mausteet; tarkista maku.

Kaada seos leivinpaperoidulle pellille ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

peltipasta peltibroilerpasta pasta broilerpasta broileri broileripasta

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...