maanantai 7. joulukuuta 2015

Ahvenanmaan pannukakku

Maailman herkullisimman pannukakun jälkeen halusin tehdä ihan toisenlaista pannaria, joka ei uisi rasvassa eikä olisi kermasta valmistettua. Valitsin Ahvenanmaan pannukakun, jonka jujuna on taikinaan käytetty puuro: joko riisipuuro tai mannapuuro. Toinen olennainen juttu, mitä ei voi jättää pois, on runsas kardemumman määrä. 


ahvenanmaan pannukakku ahvenanmaalainen pannari ahvenanmaa pannukakku

Valmis kokonaisuus on hiukan kuin köyhät ritarit tai jopa pullapitkon viipale, sillä pannarista muodostuu pienehkössä uunivuoassa paistettuna paksu, pullantuoksuinen ja -makuinen herkku. Halutessasi voit toki tehdä pannarin isolla pellillä, jolloin saat ohuempia paloja. Minusta tämän pannukakun idea on kuitenkin paksu, jopa puuroisa koostumus.

Käytin itse tällä kertaa riisipuuroa ja koostumuksesta tuli aavistuksen tuhdimpi kuin aiemmin mannapuurolla tehtynä. Keitä riisipuuro jo edellispäivänä, nappaa kolme desiä talteen jäähtymään ja herkuttele loppupuuro lämpimänä heti. Pelkkää pientä puuroannosta ei kannata ryhtyä pannaria varten keittelemään.

ahvenanmaan pannukakku ahvenanmaalainen pannari ahvenanmaa pannukakku


Ahvenanmaan pannukakku
3 dl riisipuuroa (tai mannapuuroa)
5 dl maitoa
4 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa

Lisää jäähtyneen puuron joukkoon loput aineet ja kaada leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista n. 40 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Anna hetki jäähtyä ennen tarjoilua. 

Tarjoa hillon (ja kermavaahdon kera); meillä oli tällä kertaa Maltaan herkkua, lakkahilloa.

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Hei sinulla on tuolla sivussa tuo instagram juttu, miten tuollaisen saa? Olen itsekin kirjautunut tuonne iconosquare sivulle, mutten tiedä miten tuollaisen saisi omaan blogiin?

    Ja näitä pannukakkuja on kyllä kokeiltava joku kerta! En ole koskaan tullut ajatelleeksi, että pannukakkuun voisi laittaa puuroa! :D Jännä.

    VastaaPoista
  2. Heippa! Olisinkohan käyttänyt täältä löytyvää neuvoa instan asennukseen: http://blogikonsultti.blogspot.fi/2014/10/instagram-blogin-sivupalkkiin.html Muutoinkin tuolla sivustolla on paljon hyviä ja yksinkertaisia vinkkejä blogin pitoon. Toivottavasti onnistut! :) Puuro sopii yllättävän moniin paikkoihin ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...