tiistai 30. tammikuuta 2018

Mallaspulla maistelee: Hotelli Yöpuun aamiainen

Aamiainen on eittämättä päivän paras ateria. Ja jos sen saa nauttia viimeisen päälle hiottuna, kokemus on täyttä luksusta.


Tämän koimme talvisena sunnuntaiaamuna, kun pistäydyimme kotikaupunkimme hotelli Yöpuun aamiaiselle. Viime elokuussa herkuttelimme saman yrityksen omistaman hotelli Verson aamiaisen eikä se jättänyt meitä kylmäksi, kuten jutusta käy ilmi. Pullalla oli jo useamman aiemman kerran kokemus Yöpuun aamupaloista, Maltaalle kerta oli ensimmäinen (ja tulevia kertoja tulee olemaan monta!). Blogistamme löytyy entuudestaan juttu myös ravintola Pöllöwaarin (joka siis sijaitsee Yöpuussa) Makumatka-menusta.


Pieni ja sympaattinen boutique-hotelli Yöpuu sijaitsee kaupungin keskustassa kauniissa, vanhassa keltaisessa kivitalossa. Aamiainen on tarjolla ensimmäisessä kerroksessa buffet-tyyliin. Olimme varanneet varulta pöydän, jos hotelli sattuisi olemaan täynnä, mutta tilaa oli ruhtinaallisesti. Aamiainen kustantaa hotellin ulkopuolisille asiakkaille arkisin 23 € ja viikonloppuisin 28 €. 


Viikonlopun extrana aamiaisen sai aloittaa kuohuvan kera, sillä tarjolla oli self-service-meiningillä sekä kuohuviiniä että alkoholitonta Lehtikuohua. Jos et ole muuten vielä Lehtikuohua maistanut, tee se: Pullan mielestä se päihittää suvereenisti jopa paremmankin samppanjan! Sunnuntaisin syöntiaikaa on klo 12 asti, joten kiirettä ei pitäisi tulla edes hyväunisille.


Ennen kuin ehdimme aloittaa buffet-pöydästä, meiltä tiedusteltiin halukkuutta lämpimään aamiaiseen. Tarjolla oli munakkaita eri täyttein tai vaihtoehtoisesti munakokkelia sekä pekonia. Vaikka Pullan aiempi kokemus Yöpuun munakokkelista oli erittäin hyvä, molemmat meistä valitsivat tällä kertaa munakkaat kinkku-juustotäytteellä. Mallas toivoi annokseensa vielä lisukkeeksi pekonia, ja toive luonnollisesti toteutettiin. Munakkaat tuotiin keittiöstä juuri valmistettuina pöytiin ja ne olivat sellaisia kuin pitääkin: kuohkeita ja tuhdin juustoisia. Myös pekoni oli mainion rapeaa, mutta ei liian tummaksi käristettyä.


Leipäpöydässä oli tarjolla hotellin omaa vaaleaa juurileipää, tuoreita sämpylöitä, ruisleipää sekä kaiken kruununa aamiaisen ehdoton ykkösnamupala, käsintehdyt karjalanpiirakat, jotka olivat ohuita, ryppyisiä ja kunnolla voilla silattuja. Karjalanpiirakat valmistetaan talon ulkopuolella luottoleipurin kätösin.


Kylmä noutopöytä sisälsi kattavan valikoiman erilaisia leikkeleitä, juustoja, vihanneksia, kylmäsavustettua lohta, Päijänteen pikkuisia ahvenia marinoituna, tomaatti-mozzarellasalaattia sekä ihanaa marinoitua punasipulia. Ja keitettyjä kananmunia löytyi pehmeään ja kovaan makuun: sekä neljän että seitsemän minuutin kypsyisiä.
Moni tuote kantoi Yöpuun omaa nimeä, kuten talon oma marjahillo, marjarahka, granola sekä hedelmäsalaatti (ei todellakaan pelkoa jäisistä melonikuutioita, kuten lähes aina ketjuhotellien aamupalapöydissä...). Omenahillo oli aromikas ja toi hyvää makua uuniohrapuuroon, joka oli haudutettu sulavan pehmeäksi.Makeana herkkuna tarjolla oli pikkuisia paloja mustikkapiirakkaa, pikkuleipiä sekä leipäjuustoa lakkahillon kera.


Ja ne mehut: ahvenanmaalaista, cloudya omenamehua, luomupuolukkamehua sekä appelsiinimehua. Nam! Koska emme ole kahvi- emmekä teeihmisiä, nautimme kupilliset kaakaota, jonka teimme itse perus-Fazerin kaakaojauhepussista kuumaan maitoon. Teen nauttijoille oli tarjolla erilaisia irtoteelaatuja.


Jos olet vierailemassa Jyväskylässä, kannattaa valita hotelliksi Yöpuu. Ja jos asut Jyväskylässä, salli itsellesi pala luksusta ja nauti Yöpuun aamupala. Kerran, jos toisenkin!

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Jo Verson aamiainen on erinomainen, mutta tämä näyttää vieläkin paremmalta! Ajattelimme mennä mekin kokeilemaan joku päivä, kun sattuu viikonloppuna vapaata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan varma, että tykkäätte tekin paljon! Vaikeinta on olla syömättä ihan liikaa enkä siinä itse onnistunut viimeksi, vaan vyöryin ulos ja kotiin :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...