maanantai 11. huhtikuuta 2016

What's Cooking Helsingin makupaloja

Lauantaina järjestettiin historian ensimmäinen ruokabloggaajien karnevaalipäivä What's Cooking Helsinki. Satakunta bloggaajaa sekä yleisöä kokoontui Teurastamolle (hieno paikka!) seuraamaan bloggaajien kokkausnäytöksiä, osallistumaan workshoppeihin sekä tapaamaan toisiaan. Mainio päivä ja iso kiitos järjestäjille! Tässä valokuvin muutama makupala päivän annista.


Päivä alkoi itsetuunatulla luomukaurapuurolla. Mahtava valikoima lisukkeita!


Hannan soppa ja Tiskivuoren emäntä kokkasivat pikaversiota pho-keitosta, tuosta Vietnamin kansallisruoasta, johon hurahdimme Hongkongissa.


Arlan pisteeltä nappasin tacon, jonka täytteenä oli muun muassa kaakaolla maustettua paputahnaa sekä smetanaista guacamolea.


Makeaa-blogin Liisa ja Irman ihannekakku -blogi leipoivat näitä suloisia minitartaletteja sitruunaisina ja suklaisina. Ostoslistalle menikin saman tien näppärä minimuffinssivuoka, jossa myös tartaletit syntyivät.



Liemessä-Jenni ja Suusta suuhun -Alisa tekivät Thaimaan matkansa tuliaisina mangosalaattia sekä päivän parasta maistiasta – mango sticky ricea. 



Upeita vohvelinakukakkuja!


Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna kokkaili ensin meille korealaisia lihapullia ja veti sen perään leivinpaperiworkshopin yhteistyössä Sagan kanssa. Mallas oli ensin hieman epäileväinen leivinpaperien suhteen, mutta intoutui sitten kokkaamaan kalanyyttejä ja testaamaan leivinpaperin toimivuutta grillaamisessa. Mukaan lähti sellainen kassi pergamiinia, voipaperia, eväspusseja ja sitä leivinpaperia, että ei hetkeen tarvitse kaupasta näitä hakea.



Pidimme hurjasti myös Mama Gastron ja Kärähtäneet-blogin kokkausnäytöksen annista, sillä saimme maistaa ihanasti maustettua välimerellistä, lähi-idän ja thaimaalaista salaattia. Samat raaka-aineet, mutta eri mausteet: tuloksena kolme erilaista salaattia.


Päivä huipentui #heleats-illalliseen, joka oli helsinkiläisten raaka-aineiden ja tuottajien makujen ilotulitusta. Vuoden 2012 Top Chef -voittaja Teemu Laurell oli suunnitellut menun, jonka kohokohtia meille olivat ensimmäinen ja viimeinen annos. Yksinkertaista ja herkullista.






- Pulla

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva päivä ja mukava tutustua teihinkin. Vähän taisi olla tunnelmat sellaiset kun omissa häissä, että olis ollu niin paljon mielenkiintoisia ihmisiä paikalla, ettei lopulta kenenkään kanssa ehtinyt kunnolla jutskata. Gochujang -makkarareseptiä odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin myös! On aina kiva, kun blogin takaa paljastuu oikea ihminen. Campamiitissäkin saimme jo maistaa sipuli-yrttisalaattiasi ja "tutustua" ruoan kautta. :) Mallas pohtii jo kuumeisesti, milloin ehtisi väsätä korealaisia makkaroita!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...