maanantai 29. helmikuuta 2016

Savuporo-leipäjuustopiirakka hiivapohjalla

Suolaisia piirakkaohjeita ei ole jemmassa koskaan liikaa, sillä piirakat maistuvat lähes kaikille, sopivat arkeen ja juhlaan ja monesti vain paranevat säilytyksessä. Usein piirakoissa käytetään pohjana runsaasti voita sisältävää murutaikinaa, mikä ei ehkä aina sovellu arkiseen herkutteluun. Sen sijaan hiivataikinaan tehty piirakka on mainio valinta päivälliseksi, kun sen tarjoaa salaatin kanssa. Paksu ja tuhti pohja vie myös nälän tehokkaasti.

savuporo-leipäjuustopiirakka savuporo piirakka suolainen piiras hiivataikina hiivapohja leipäjuusto

Lappihenkisen piirakan täytteeksi laitoin savuporoa, leipäjuustoa ja makeaa suippopaprikaa. Savuporotuorejuuston tilalla voit käyttää hyvin myös maustamatonta tuorejuustoa, sillä savupororouheesta tulee rutkasti suolaisuutta piirakkaan jo muutenkin.

savuporo-leipäjuustopiirakka savuporo piirakka suolainen piiras hiivataikina hiivapohja leipäjuusto


Savuporo-leipäjuustopiirakka hiivapohjalla

Pohja:
1,5 dl vettä
1,5 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

Täyte:
1 sipuli
150 g savupororouhetta
100 g leipäjuustoa
100 g suippopaprikaa
1 prk (200 g) savuporotuorejuustoa
1 dl maitoa
2 munaa
mustapippuria

Tee pohja. Lämmitä vesi +42 asteiseksi. Yhdistä kuivahiiva, suola ja pieni määrä vehnäjauhoja ja lisää ne lämpimään veteen. Lisää loput vehnäjauhot siten, että taikina jää pehmeäksi. Lisää öljy ja vaivaa hetki, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota kaksinkertaiseksi noin 30-45 minuuttia.

Tee pohjan kohotessa täyte. Silppua sipuli, pilko leipäjuusto ja viipaloi suippopaprika renkaiksi. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.

Taputtele kohonnut pohja voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele päälle savupororouhe, kuullotettu sipuli, leipäjuustopalat ja paprikarenkaat.

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito sekä tuorejuusto. Sekoita ja lisää mustapippuria. Kaada seos täytteen päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla puolisen tuntia tai kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...