Jaksan kerta toisensa jälkeen ihmetellä aasialaisten salaattien yksinkertaisuutta. Niiden maku on täysin toinen kuin perinteisten eurooppalaisten serkustensa, mutta ainesosia katsoessa niissä harvoin on mitään kovinkaan kummoista. Salaisuus piileekin mahtavia makuja sisältävissä kastikkeissa, jotka vievät mukanaan Khao San Roadille.
Katselimme kirjahyllystämme löytyvää Kaikki nuudelit kulhossa -kirjaa ja mietimme, mitä tällä kertaa tekisimme. Erityisesti Pulla tykästyi thaimaalaisen kanasalaatin reseptiin korianterinhimossaan. Salaatin ainekset olivat perinteisiä, mutta viimeistään kastikkeen maapähkinävoi sai veden herahtamaan kielenpäähän.
Kovin kevyt salaatti ei ole, kiitos udonnuudeleiden ja revityn kanan, mutta lähteepähän nälkä riittävän kauas. Annoksesta riittää isommallekin porukalle; me nautimme tästä kolmena päivänä.
Thaimaalainen kana-nuudelisalaatti
udonnuudeleita sopiva määrä
400 g kypsää broileria revittynä
puolikas kurkku
pala kaalia
1 paprika
Kastike:
1 limen mehu
1 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
2 rkl sileää maapähkinävoita
1 valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
1-2 chilipaprikaa hienonnettuna (ei siemeniä)
3 rkl kasvisöljyä
korianterinlehtiä silputtuina
Koristeluun:
maapähkinöitä murskattuna
kevätsipulia viipaloituina
korianterinlehtiä
Keitä nuudelit ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Laita sivuun.
Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku siivuiksi. Leikkaa myös kaali ja paprika ohuiksi siivuiksi.
Tee kastike. Laita limen mehu, kalakastike, sokeri, maapähkinävoi, valkosipuli, chilit ja öljy kulhoon ja sekoita. Lisää silputtu korianteri ja sekoita lisää.
Sekoita keitetyt nuudelit, kana, kurkku, kaali ja paprika isossa kulhossa ja lisää kastike. Sekoita vielä kerran ja koristele maapähkinöillä, kevätsipulilla ja korianterinlehdillä.
Tarjoa srirachan kanssa.
- Mallas
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti