keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Thaimaalainen kana-nuudelisalaatti

Jaksan kerta toisensa jälkeen ihmetellä aasialaisten salaattien yksinkertaisuutta. Niiden maku on täysin toinen kuin perinteisten eurooppalaisten serkustensa, mutta ainesosia katsoessa niissä harvoin on mitään kovinkaan kummoista. Salaisuus piileekin mahtavia makuja sisältävissä kastikkeissa, jotka vievät mukanaan Khao San Roadille.


thaimaalainen kana-nuudelisalaatti salaatti Aasia Thaimaa nuudeli kana mallaspulla

Katselimme kirjahyllystämme löytyvää Kaikki nuudelit kulhossa -kirjaa ja mietimme, mitä tällä kertaa tekisimme. Erityisesti Pulla tykästyi thaimaalaisen kanasalaatin reseptiin korianterinhimossaan. Salaatin ainekset olivat perinteisiä, mutta viimeistään kastikkeen maapähkinävoi sai veden herahtamaan kielenpäähän.

thaimaalainen kana-nuudelisalaatti salaatti Aasia Thaimaa nuudeli kana mallaspulla

Kovin kevyt salaatti ei ole, kiitos udonnuudeleiden ja revityn kanan, mutta lähteepähän nälkä riittävän kauas. Annoksesta riittää isommallekin porukalle; me nautimme tästä kolmena päivänä. 

thaimaalainen kana-nuudelisalaatti salaatti Aasia Thaimaa nuudeli kana mallaspulla

Thaimaalainen kana-nuudelisalaatti
udonnuudeleita sopiva määrä
400 g kypsää broileria revittynä
puolikas kurkku
pala kaalia
1 paprika

Kastike:
1 limen mehu
1 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
2 rkl sileää maapähkinävoita
1 valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
1-2 chilipaprikaa hienonnettuna (ei siemeniä)
3 rkl kasvisöljyä
korianterinlehtiä silputtuina

Koristeluun:
maapähkinöitä murskattuna
kevätsipulia viipaloituina
korianterinlehtiä

Keitä nuudelit ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Laita sivuun.

Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku siivuiksi. Leikkaa myös kaali ja paprika ohuiksi siivuiksi.

Tee kastike. Laita limen mehu, kalakastike, sokeri, maapähkinävoi, valkosipuli, chilit ja öljy kulhoon ja sekoita. Lisää silputtu korianteri ja sekoita lisää.

Sekoita keitetyt nuudelit, kana, kurkku, kaali ja paprika isossa kulhossa ja lisää kastike. Sekoita vielä kerran ja koristele maapähkinöillä, kevätsipulilla ja korianterinlehdillä.

Tarjoa srirachan kanssa.

- Mallas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...