lauantai 19. marraskuuta 2016

Jyväskylän paras hampurilainen -testi, osa 7: Ravintola Taikuri

Ravintola Taikuri ilmaantui Jyväskylän katukuvaan vuoden 2015 aikana Asemakadun ja Vapaudenkadun kulmaukseen kahvila Wilhelmiinan siirtyessä diagonaalin suuntaan Nikolainkulmaan. Taikurin konseptina on tarjota maistuvaa katuruokaa normaalia katuruokapaikkaa komeammassa rakennuksessa. Konsepti lienee ollut menestyksekäs, sillä yritys laajenee ensi vuonna toisella toimipisteellä, joka sijoittuu rakenteilla olevaan kauppakeskus Seppään. Mallaspullakin on vieraillut paikassa aikaisemmin taskuja maistelemassa.Kuten edelliseen Taikuri-juttuumme vertaamalla selviää, lista on elänyt kevyin muutoksin menneen parin vuoden aikana, kun ilmeisesti hieman vähemmän kysyttyjä tuotteita on tiputettu pois uusien tieltä. Nykyään perusannokset koostuvat salaateista, taskuista ja burgereista vegetaristeja unohtamatta. Kasvissyöjillä on itse asiassa melkoisen mainiot oltavat, sillä valikoimasta löytyy seitania, kaurapihviä, sienitäytteitä, bataattipihviä ja niin edelleen. Vastaavaa ei muualta kaupungista löydy.

Näiden lisäksi listalla on myös muutamia ikivihreitä katuruokaklassikoita, kuten Fish and Chips sekä taksari; erikoisuuksien mukaan on etsiytynyt joukko erilaisia pyöryköitäkin. Kaikkein eksoottisimmat tuotteet tosin löytyvät burgeripuolelta, josta löytyy niin hauki-jokirapu-, hirvi- kuin myös karhupurilainenkin. Koska testimme säännöissä kuitenkin lukee, että testi suoritetaan paikan perushampparilla, jätimme jännittävän eksotiikan vähemmälle ja nappasimme persoonallisesti nimetyt Pienen ja Ison hampurilaisen, joiden erona oli, että jälkimmäinen sisälsi kaksi sadan gramman naudanlihapihviä, edellinen yhden.


Vaikka Taikuri mainostaa, että myy käsin syötävää street foodia, ei ainakaan Isosta voinut sitä uskoa. Eihän koko paketti olisi pysynyt kasassa, ellei sitä olisi torpattu pystyyn veitsen avulla, saati sitten mahtunut suuhun. Muuten kokonaisuus oli varsin maittavan näköinen.


Taikuri tarjoilee niin taskut kuin hampurilaisensa Jyväs-Pakarin burgerisämpylöiden välistä. Sämpylän pintoja oli hyvien tapojen mukaisesti paistettu kunnolla rapsakoiksi, mutta koostumukseltaan ne olivat läpikotaisin harmillisen kuivahkoja.


Pihvi oli täysnautaa ja koostumukseltaan mehukas, omaan makuuni melkein liiankin mehukas, mutta Pulla tykkäsi. Kypsyysastetta ei kyselty tilauksen yhteydessä, joten kokin määrittämällä tasolla (=kypsällä) mentiin. Koko oli ohuen lättymäinen eikä pihvissä suuremmin makua ollut. Peruspihvi, jonka seurassa luotettiin ympärillä oleviin kasviksiin, juustoon ja majoneesiin.


Poikkileikkaus purilaisesta paljasti hyvin perinteiset täytteet eli salaatin, tomaatin ja suolakurkun ja pihvin päälle sulahtaneen cheddarviipaleen sekä paprikamajoneesin. Majoneesissa oli mukavasti makua, toisin kuin juustossa, joka oli lähes yhdentekevä. Suolakurkkua löytyi pari pientä viipaletta.

Hampurilaisen voi ottaa joko ilman lisukkeita tai ateriana, jolla tarkoitetaan juomaa sekä ranskalaisten virkaa toimittavia kouruperunoita, bataattiranskalaisia tai vihersalaattia. Plussaa Taikurille sataa ateriaan kuuluvasta dippikastikkeesta. Sen sijaan jäimme pohtimaan, miksi Ison purilaisen ateria maksaa neljä euroa ja Pienen vain kolme euroa, vaikka aterian koko on vakio (0,4 litran juoma ja lisuke).


Kouruperunat olivat pinnalta rapsakoita ja hyvin suolattuja, mutta muussimainen sisältö jätti pienen pettymyksen maun suuhun. Ei kuitenkaan mikään pohjanoteeraus.


Koko hinta riippui tietenkin hampurilaisen hinnasta ja siitä, ottiko sen aterialla vai ei. Iso oli 11,90 €/15,90 € ja Pieni taas 8,90 €/11,90 €.

Kokonaisuutena perushampurilaisateria oli kohtalainen. Ei sillä kaupungin parhaan titteliä voiteta, mutta nälän saa kyllä lähtemään. Saattaisin kuitenkin burgerihimossa päätyä ottamaan jonkun erikoisemman vaihtoehdon ensi kerralla.

Tulokset

 • Pihvin laatu ja maku: 7-
 • Täytteet: 6,5
 • Sämpylä: 8-
 • Ranskalaiset: 7
 • Hinta: 8,5
Kokonaisarvosana: 7

Testin edelliset osat:
Stefan's Steakhouse
Revolution
Passion Food & Bar
Huviretki
Figaro Winebistro
Grilli 21

Löydät hampurilaistestin myös Mallaspulla maistelee -sivulta, johon on koottu kaikki ravintola-arviomme.- Mallas

3 kommenttia:

 1. Taikurissa pihvejä ei edes paisteta paikan päällä, joten siksi kypsyyttä ei kysytty...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, uusi tieto meille. Kuvittelin, että siinä tilaustiskin vieressä olevalla parilalla paistetaan pihvit sitä mukaa kuin annoksia tilataan. Outoa, jos hampurilaisen väliin isketään aiemmin kypsennetty ja vain lämmitetty pihvi.

   Poista
  2. Olet täysin väärässä. Kaikki lihapihvit kypsennetään paikan päällä. Kasvispihvit tulevat kypsinö, sillä niiden kypsymiseen menee yli 30min. Ota asiasta selvää, äläkö syyllistä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...