torstai 3. marraskuuta 2016

Mifunoitu tomaattipasta

Härkistä, MiFua, nyhtökauraa. Vaihtoehtoja lihan korvaamiseen löytyy nykyään jo useampaa sorttia, ja tänä syksynä ne ovat vallanneet kaupat, lehdet ja ihmisten mielet.


Mifu MiFu ruokarae lihankorvike maitoproteiini mifunoitu tomaattipasta mallaspulla

Toisin kuin nyhtökaura ja Härkis (josta kokkasin täytettyjä paprikoita), MiFu on maitopohjainen ruokaraetuote eli ei sovi vegaaniseen ruokavalioon. Sen sijaan se on meille sekasyöjille kätevä väline vähentää lihan syömistä arjessa, sillä ruokarakeet on nimenomaan suunniteltu sopivan tavallisiin arkiruokiin esimerkiksi jauhelihan tilalle. 

Mifu MiFu ruokarae lihankorvike maitoproteiini mifunoitu tomaattipasta mallaspulla

Koostumukseltaan se muistuttaa raejuustoa, mutta ei sula eikä veny paistettaessakaan. Vaikka MiFu on jo valmiiksi kypsää, sitä ei kannata syödä ihan sellaisenaan, vaan käyttää lämpimiin ruokiin - joko sellaisenaan tai pinta rapean ruskeaksi paistettuna. Pelkiltään maku on melko valju. MiFua saa originellin maustamattoman version lisäksi välimeren mausteilla sekä meksikolaisittain pippuroituna. Ennen käyttöä ravistele purkkia kunnolla, jotta maustekastike sekoittuu rakeisiin kauttaaltaan.

Käynnistin sisäisen mifunaattorini ja se tuotti tulokseksi mifunoidun tomaattipastan. Olennaista on tehdä maukas tomaattikastike, hyvälaatuisesta tomaattimurskasta. Tähän ruokaan en paistanut rakeita erikseen pannulla, mutta voit hyvin testata myös tätä vaihtoehtoa. 

Mifu MiFu ruokarae lihankorvike maitoproteiini mifunoitu tomaattipasta mallaspulla

Koska kaapista löytyi ilmakuivattua kinkkua, viipaloin muutaman pikkusiivun pastan koristeeksi. Ei tehnyt siitä ainakaan huonompaa.

Mifu MiFu ruokarae lihankorvike maitoproteiini mifunoitu tomaattipasta mallaspulla

Mifunoitu tomaattipasta

Neljälle hengelle

2 pientä sipulia tai 1 iso
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 prk (800 g) hyvälaatuista tomaattimurskaa
0,5 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl cayennepippuria
rouhaisu mustapippuria
1 prk MiFU Välimeren tomaattia
1 nippu tuoretta basilikaa

(100 g ilmakuivattua kinkkua)

perhospastaa 300-400 g

Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaattimurska sekä mausteet ja anna porista vähintään vartti. Mitä pidempään, sitä täyteläisempi maku.

Ravistele MiFU-purkkia, jotta kastike sekoittuu tasaisesti rakeisiin. Kaada purkin sisältö kastikkeineen kastikkeen joukkoon ja keitä viitisen minuuttia. Saksi lopuksi joukkoon tuoretta basilikaa.

Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä al denteksi. Jos haluat pastaan myös ilmakuivattua kinkkua, pilko se pieniksi paloiksi ja lisää pastan joukkoon.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...