Härkistä, MiFua, nyhtökauraa. Vaihtoehtoja lihan korvaamiseen löytyy nykyään jo useampaa sorttia, ja tänä syksynä ne ovat vallanneet kaupat, lehdet ja ihmisten mielet.
Toisin kuin nyhtökaura ja Härkis (josta kokkasin täytettyjä paprikoita), MiFu on maitopohjainen ruokaraetuote eli ei sovi vegaaniseen ruokavalioon. Sen sijaan se on meille sekasyöjille kätevä väline vähentää lihan syömistä arjessa, sillä ruokarakeet on nimenomaan suunniteltu sopivan tavallisiin arkiruokiin esimerkiksi jauhelihan tilalle.
Koostumukseltaan se muistuttaa raejuustoa, mutta ei sula eikä veny paistettaessakaan. Vaikka MiFu on jo valmiiksi kypsää, sitä ei kannata syödä ihan sellaisenaan, vaan käyttää lämpimiin ruokiin - joko sellaisenaan tai pinta rapean ruskeaksi paistettuna. Pelkiltään maku on melko valju. MiFua saa originellin maustamattoman version lisäksi välimeren mausteilla sekä meksikolaisittain pippuroituna. Ennen käyttöä ravistele purkkia kunnolla, jotta maustekastike sekoittuu rakeisiin kauttaaltaan.
Käynnistin sisäisen mifunaattorini ja se tuotti tulokseksi mifunoidun tomaattipastan. Olennaista on tehdä maukas tomaattikastike, hyvälaatuisesta tomaattimurskasta. Tähän ruokaan en paistanut rakeita erikseen pannulla, mutta voit hyvin testata myös tätä vaihtoehtoa.
Koska kaapista löytyi ilmakuivattua kinkkua, viipaloin muutaman pikkusiivun pastan koristeeksi. Ei tehnyt siitä ainakaan huonompaa.
Mifunoitu tomaattipasta
Neljälle hengelle
2 pientä sipulia tai 1 iso
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 prk (800 g) hyvälaatuista tomaattimurskaa
0,5 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl cayennepippuria
rouhaisu mustapippuria
1 prk MiFU Välimeren tomaattia
1 nippu tuoretta basilikaa
(100 g ilmakuivattua kinkkua)
perhospastaa 300-400 g
Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaattimurska sekä mausteet ja anna porista vähintään vartti. Mitä pidempään, sitä täyteläisempi maku.
Ravistele MiFU-purkkia, jotta kastike sekoittuu tasaisesti rakeisiin. Kaada purkin sisältö kastikkeineen kastikkeen joukkoon ja keitä viitisen minuuttia. Saksi lopuksi joukkoon tuoretta basilikaa.
Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä al denteksi. Jos haluat pastaan myös ilmakuivattua kinkkua, pilko se pieniksi paloiksi ja lisää pastan joukkoon.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti