sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Peltirieskan ja focaccian onnistunut symbioosileipä

Yhdistelmä kuiturikasta peltirieskaa ja herkullista focacciaa ilman taikinan vaivaamisia? Yes, please.

peltirieska focaccia kurpitsansiemen leivonta mallaspulla leipä

Öljyä tihkuva, suolalla koristeltu valkoisista vehnäjauhoista leivottu focaccia on herkullista huttua, jota täytyy saada tasaisin väliajoin. (Yksi hyvä resepti löytyy karamellisoidulla punasipulilla koristeltuna jo entuudestaan.) Koska huttu ei tee hyvää päivittäin, kehittelin focaccian ja terveellisemmän leivän symbioosin, joka lainaa molempien hyviä puolia.

peltirieska focaccia kurpitsansiemen leivonta mallaspulla leipä

Kauraa leseinä ja hiutaleina sekä ruisjauhoa sisältävä taikina sekoitetaan nopeasti puuhaarukalla eikä sormia tuhrata sen vaivaamiseen. Taikina levitetään pellille ja kohotuksen jälkeen pinta koristellaan maltillisella oliiviöljylorauksella, muutamalla suolahipulla ja rouskuvilla, paahdetuilla kurpitsansiemenillä. 

peltirieska focaccia kurpitsansiemen leivonta mallaspulla leipä

Symbioosileipä maistuu kauran ja rukiin ansiosta täyteläiseltä, ja paloja repiessä sormet tuhriintuvat ihanan öljyisiksi. Rapsakat siemenet ja suolahippuset kruunaavat nautinnon. Muista herkutella uunilämpimänä tuoreeltaan!

Peltirieskan ja focaccian symbioosileipä
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
1 dl kauraleseitä
1 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

Pinnalle:
1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
sormisuolaa
loraus oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja ja suola ja sekoittele, kunnes ne liukenevat. Lisää leseet, hiutaleet ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja lopuksi öljy. Sekoita puuhaarukalla sekaisin, älä vaivaa. Anna kohota puolisen tuntia kaksinkertaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja taputtele tasaiseksi. Kohota vielä 20 minuuttia. Lorauta pinnalle oliiviöljyä ja ripottele päälle sormisuolaa ja kurpitsansiemeniä.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

peltirieska focaccia kurpitsansiemen leivonta mallaspulla leipä

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...