tiistai 22. marraskuuta 2016

Maailman kaunein punajuuri-vuohenjuustokeitto

Kun kaipaat keittiöösi jotain punaista marraskuussa, älä osta mauttomia tomaatteja. Säästä ne kesään. Osta sen sijaan pussillinen punajuuria, joista saat maailman kauneimmin hehkuvan keiton.


punajuuri-vuohenjuustokeitto punajuuri vuohenjuusto keitto mallaspulla



Punajuurien käyttö meillä on tähän asti rajoittunut uunissa paahdettuihin lohkoihin (niiden seuraksi sopii mainiosti erilaiset vahvat juustot, kuten sinihome- ja vuohenjuusto) sekä jouluisin tehtävään punajuurilaatikkoon, jonka mehevyyden takaa AA-kerho: Aura sekä Ananasmurska. Sen sijaan ruoat, joissa täytyy ensin keittää kokonaisia punajuuria tunti kattilassa ja sen jälkeen kuoria, viipaloida, pilkkoa ja muussata, jäävät tekemättä. Liikaa vaivaa ja liikaa ajantuhlausta.



punajuuri-vuohenjuustokeitto punajuuri vuohenjuusto keitto mallaspulla


Keitto sen sijaan syntyy puolessa tunnissa, sillä pieneksi kuutioidut punajuuret palat kypsyvät paljon nopeammin kuin kokonaiset. Punajuurien kaveriksi keittoon laitetaan täyteläisyyttä tuomaan muutama jauhoinen peruna sekä tietysti sipulia; ilman sitä ei kannata ruoantekoa aloittaakaan. Lisäsin joukkoon myös yhden happaman omenan, joka sopii punajuuren makuun kivasti.

punajuuri-vuohenjuustokeitto punajuuri vuohenjuusto keitto mallaspulla

Loppuvaiheessa keittoon sulatetaan pehmeää vuohenjuustoa ja pari nokaretta ranskankermaa; voit jättää ne myös pois, jolloin saat keitosta vegaanisen ja maidottoman. Pinnalle vielä rapeiksi paahdettuja siemeniä ja parempiinkin juhliin sopiva keitto on valmis!

punajuuri-vuohenjuustokeitto punajuuri vuohenjuusto keitto mallaspulla

Punajuuri-vuohenjuustokeitto
500 g punajuuria
3 isoa jauhoista perunaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 hapan omena
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota tai loraus kasvisfondia
150 g pehmeää vuohenjuustoa
100 g ranskankermaa
mustapippuria

Tarjoiluun:
100 g ranskankermaa
paahdettuja kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä

Kuori punajuuret, perunat, sipulit ja omena. Pilko punajuuret melko pieniksi kuutioiksi ja keitä niitä 10 minuuttia kasvisliemikuutiolla tai -fondilla maustetussa vedessä. Lisää perunat, sipulit sekä omenakuutiot ja jatka keittämistä, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pehmeitä. Soseuta tasaiseksi. 

Lisää pehmeä vuohenjuusto ja ranskankerma ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut. Mausta mustapippurilla.

Tarjoa ranskankerman ja paahdettujen siementen kera.

punajuuri-vuohenjuustokeitto punajuuri vuohenjuusto keitto mallaspulla

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...