sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Sunnuntaiaamu pariisilaisittain – Oeufs en cocotte eli munakupit

Mallaspullan keittiössä ranskalainen ruoka on viime aikoina saavuttanut enenevässä määrin jalansijaa, mihin on nähdäksemme kolme syytä: useat Ranskan-vierailut, La Cuisine Francaise -kokkikurssi sekä ranskalaista ruokaa ja leivontaa pursuavat tv:n ruokaohjelmat, joista on pakko mainita itselleni mieluisimmat eli Leila leipoo Ranskassa sekä Pieni keittiö Pariisissa. 


oeufs en cocotte munakuppi munakupit ranska ranskalainen aamiainen

Viimeksi mainitun ohjelman innoittamana aloitimme sunnuntaiaamumme ruokalajilla oeufs en cocotte eli käytännössä pienillä uunimunakkailla. Annoskuppeihin tuli yksinkertaisesti vain kananmunaa, ranskankermaa, mausteita sekä tilliä. Toki sekaan on helppo heittää kinkkua, sieniä, vihanneksia sitä mukaa, kuin kaapista löytyy. Me teimme tämän ensimmäisen version tasan Rachel Khoon tapaan ja tuloksena oli suloiset uunimunakkaat, joita kelpasi syödä patongin kanssa.


Oeufs en cocotte – munakupit

4 annosta

150 g ranskankermaa
suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja ripaus muskottia
ripaus tuoretta tilliä
4 kananmunaa

patonkia dippailuun

oeufs en cocotte munakuppi munakupit ranska ranskalainen aamiainen

Laita annosvuokiin ruokalusikallinen ranskankermaa. Mausta se suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja muskottiripauksella. Ripota päälle hiukan tuoretta tilliä.

Riko yksi kananmuna jokaiseen kuppiin. Lisää vielä nokare ranskankermaa ja hippuset suolaa sekä pippuria.

Laita annoskupit uunivuokaa ja kaada ympärille kädenlämpöistä vettä vesihauteeksi siten, että vesi ulottuu kuppien puoliväliin asti.

Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, jolloin sisus on vielä hyvin juoksevaa tai anna olla hetken pidempään, jolloin kananmuna on hyytyneempi.

Syö joko lusikalla tai patonginpalalla dippaillen.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...