Valitsimme listalta kehutun ja palkitun Helsinkimenun neljällä ruokalajilla. Keittiön tervehdyksenä tuli kupillinen todella kuohkeaa ja pehmeää maa-artisokkakeittoa.
Alkuruoan teemana oli Itämeri ja silmiä hivelevän kauniisti aseteltu annos sisälsi silakkaa kolmella tavalla: kylmäsavustettuna, katajanmarjalla maustettuna sekä silakanmätimoussena ruistacon sisällä.
Kolmas ruokalaji, Hakaniemi, sisälsi Mouhijärven Herkkujuustolan Vilhoa ja Väinöä, karviaishilloketta ja siemennäkkäriä. Kuvassa vasemmalla on Väinö, valuvarakenteinen valkohomejuusto, jonka haju oli tyrmäävä! Vilho puolestaan oli kovarakenteisempi lehmänmaitojuusto, joka miedompana tasoitti veljeään sopivasti. Siemennäkkäri oli hauskan rouskuvaa, ja hilloke karviaisten ansiosta riittävän mausteinen pari vahvoille juustoille.
Jälkiruoassa, jonka teemaa en valitettavasti enää muista, oli monta jännittävää komponenttia: täyteläistä uuniomenamoussea, rosmariinijäätelöä, briossia sekä juurisellerikinuskia, josta itse juureksen maku oli onneksi saatu häivytettyä tehokkaasti pois ja jäljellä oli vain ihana kinuskin maku. Sitä olisi vain saanut olla paljon enemmän!
Palvelu oli asiantuntevaa ja mukavan verkkaista, joten illallinen kesti lähemmäs kolme tuntia. Erityismaininnan ansaitsevat wc-tilat kauniin sisustuksen, kankaisten käsipyyhkeiden ja isojen peilien ansiosta. Jos nautit erittäin laadukkaasti tehdystä lähiruuasta, tämä on sinun paikkasi.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti