maanantai 19. tammikuuta 2015

Mallaspulla maistelee: Ravintola Nokka

Ensimmäinen ravintolavierailupostaus on peräisin viime lokakuulta, jolloin kävimme Helsingin Katajanokalla sijaitsevassa Nokassa. Vanhassa tiilitalossa sijaitseva ravintola on Hesarin Kuukausiliitteessäkin ruokaa tekevän Ari Ruohon valtakuntaa, ja raaka-aineet tulevat läheltä. 

Valitsimme listalta kehutun ja palkitun Helsinkimenun neljällä ruokalajilla. Keittiön tervehdyksenä tuli kupillinen todella kuohkeaa ja pehmeää maa-artisokkakeittoa. 

Alkuruoan teemana oli Itämeri ja silmiä hivelevän kauniisti aseteltu annos sisälsi silakkaa kolmella tavalla: kylmäsavustettuna, katajanmarjalla maustettuna sekä silakanmätimoussena ruistacon sisällä.Pääruoan teemana oli Iisalmi, mitä en aivan ymmärtänyt. Jos menu on nimeltään Helsinkimenu, miksei voi silloin luottaa puhtaasti Helsingin makuihin? Ehkä tähän oli jokin looginen syy, mutta sen olisi kenties voinut ruokalistalla tai tarjoilijan aloitteesta valottaa syöjille. Valittamisen aihetta ei pääruoassakaan ollut: tarjolla oli sorsaa kahdella tapaa. Paistetun sorsanrinnan ja rapean sorsankoiven mehukkuus oli saatu talteen, ja lisukkeena tarjoiltu paahdettu kurpitsa, minikokoiset kantarellit ja tumma jaloviinakastike täydensivät toisiaan.


Kolmas ruokalaji, Hakaniemi, sisälsi Mouhijärven Herkkujuustolan Vilhoa ja Väinöä, karviaishilloketta ja siemennäkkäriä. Kuvassa vasemmalla on Väinö, valuvarakenteinen valkohomejuusto, jonka haju oli tyrmäävä! Vilho puolestaan oli kovarakenteisempi lehmänmaitojuusto, joka miedompana tasoitti veljeään sopivasti. Siemennäkkäri oli hauskan rouskuvaa, ja hilloke karviaisten ansiosta riittävän mausteinen pari vahvoille juustoille.
Jälkiruoassa, jonka teemaa en valitettavasti enää muista, oli monta jännittävää komponenttia: täyteläistä uuniomenamoussea, rosmariinijäätelöä, briossia sekä juurisellerikinuskia, josta itse juureksen maku oli onneksi saatu häivytettyä tehokkaasti pois ja jäljellä oli vain ihana kinuskin maku. Sitä olisi vain saanut olla paljon enemmän!


Palvelu oli asiantuntevaa ja mukavan verkkaista, joten illallinen kesti lähemmäs kolme tuntia. Erityismaininnan ansaitsevat wc-tilat kauniin sisustuksen, kankaisten käsipyyhkeiden ja isojen peilien ansiosta. Jos nautit erittäin laadukkaasti tehdystä lähiruuasta, tämä on sinun paikkasi.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...