Muutama päivä sitten alennuksesta mukaan tarttunut possun kinkkusuikalepaketti odotti kaapissa tekijäänsä. Normaalit suikalereseptit tarkoittavat yleensä jotain pataa, mutta sitä ei haluttu tällä kertaa tehdä. Pieni googletus ja aivonystyröiden pyörittely saivat maanantai-iltana töiden päätteeksi aikaan idean possu-nuudeliwokista kiinalaisittain.
Pientä pilkkomista se vaati, sillä pakastewokkivihannesten sijaan nyt haluttiin käyttää tuoreita kasviksia ja jättää ne rapsakoiksi. Lopputulokseen olimme tyytyväisiä, sillä osteri- ja soijakastikkeet toivat yllättävän näppärästi kiinalaisen vivahteen muutoin niin perusruokaan.
Possu-nuudeliwokki
300 g possun kinkkusuikaleita
puolikas kiinankaali
150 g tuoreita herkkusieniä
1-2 porkkanaa
1 punainen paprika
2-3 tl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 tl chilijauhetta
ripaus cayennepippuria
n. 4 rkl osterikastiketta
1 rkl soijakastiketta
munanuudeleita syöjien mukaan
Suikaloi kiinankaali, porkkana sekä paprika ohuiksi, muutaman sentin pituisiksi suikaleiksi. Viipaloi herkkusienet, raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli.
Paista kinkkusuikaleet kuumassa öljyssä ja lisää joukkoon valkosipuli, inkivääri ja chili sekä cayennepippuri. Lisää kasvikset ja paista käännellen.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää liha-kasvisseoksen joukkoon. Mausta maun mukaan osteri- ja soijakastikkeilla.
- Mallas
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti