Meillä Mallaspullassa on muutamia ruokia, jotka aina
vaan palaavat ruokalistalle pienen karanteenin jälkeen. Yhtenä vakiosuosikkina
ovat olleet täytetyt broilerirullat. Resepti tuli herra Maltaalle vastaan
aikoinaan poikain leikkimielisten urheilukisojen iltaruoalla, ja sapuskan maku sekä reseptin
toteutettavuus tekivät niin suuren vaikutuksen, että kyseistä pöperöä on
tullutkin sen jälkeen tehtyä useammankin kerran.
Eli siis tässäpä helppo, melko nopsa ja hyvinkin maistuva broileriateria,
jolla saa kohtuullisenkin kokoisen nälän taltutettua.
Täytetyt broilerikääröt
broilerin fileitä
syöjien mukaan eli 1-2 per nassu (mitä ohkaisempia, sitä helpompi pyöritellä
rullalle). Mielellään maustamattomia, jotta saa maustaa oman mielen mukaan.
pekonia 1-2 siivua
per broilerin filee
pestoa
aurinkokuivattuja
tomaatteja
pallo mozzarellaa
juustoraastetta
mausteita fileille
Mausta fileet oman maun mukaan esim. suolalla ja paprikajauheella. Levitä pesto toiselle puolelle filettä ja lado peston päälle suikaleita niin
mozzarellasta kuin aurinkokuivatuista tomaateista siten, että saat fileet vielä
käärittyä rullalle.
Rullan ympärille pekonisuikale tai kaksi ja päälle vielä
juustokuorrutus, jonka jälkeen koko komeus uuniin 200 asteeseen n. 30 minuutiksi.
Lisuke oman maun mukaan. Tätä on tehty niin lohkoperunoiden
kuin currymaustetun riisinkin kanssa. Molemmat toimivat oikein hyvin, ja rullat
voi laittaa esimerkiksi riisipedin päälle uuniin, jolloin niistä valuvat nesteet tuovat
riisiin mukavasti makua.
Riisin maustamiseen kannattaa toki muutenkin panostaa käyttämällä nesteenä kanalientä pelkän veden sijaan.
Nautitaan tunteella joko yksin tai seurassa.
- Mallas
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti