Mallaspullan keittiössä yhtenä periaatteena on pyrkiä käyttämään kaikki ostetut tarvikkeet ruoaksi ja pitämään biojätehävikki niin pienenä kuin mahdollista. Mustuneet banaanit menevät banaanileipään (resepti tulee vielä), kuivat leivät heräävät eloon leivänpaahtimessa, nahistuneet kasvikset eivät haittaa mitään ja niin edelleen. Perusasiaa siis kaikille meille normijärkeville ihmisille. Ja mikä parasta, jämäaineksista koottu ruoka ei edes ole niin ankeaa (no, joskus ehkä on) kuin miltä se voi kuulostaa. Sen todistaa seuraava arki-illan herkku, jota tehdessä kaavittiin purkinloppuja ja tyhjennettiin vihanneslaareja.
Reseptiä voi muokata vapaasti sen mukaan, mitä omasta kaapistasi löytyy. Ainesosien määriä ei ole tällä kertaa listattu, joten jokainen voi tehdä niin ison tai pienen satsin kuin on tarpeen. Tämä versio on kasvispohjainen, mutta Herra Maltaan tuntien siihen sopisi erinomaisesti ilmakuivatun kinkun viipaleet tai muutama mehevä salaminpalanen tai kenties hiukan kanaa... As you wish!
Reseptiä voi muokata vapaasti sen mukaan, mitä omasta kaapistasi löytyy. Ainesosien määriä ei ole tällä kertaa listattu, joten jokainen voi tehdä niin ison tai pienen satsin kuin on tarpeen. Tämä versio on kasvispohjainen, mutta Herra Maltaan tuntien siihen sopisi erinomaisesti ilmakuivatun kinkun viipaleet tai muutama mehevä salaminpalanen tai kenties hiukan kanaa... As you wish!
Vuohenjuustopasta
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
minitomaatteja
aurinkokuivattuja tomaatteja
vuohenjuustoa
pestoa
pastaa
(ilmakuivattua kinkkua...)
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Lisää puolitetut minitomaatit ja silputut aurinkokuivatut tomaatit. Lisää vuohenjuusto nokareina (voit poistaa juuston kuoren, jos haluat, mutta itseäni se ei haittaa).
Keitä pasta napakaksi ja lisää pestoa maun mukaan. Pyöräytä niin, että pesto leviää tasaisesti pastan joukkoon.
Yhdistä kasvis-juustoseos ja pestopasta ja annostele lautaselle.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti