maanantai 2. toukokuuta 2016

Focaccia karamellisoidulla sipulilla

Lämmin focaccia, jota haukatessa suolakiteet rapsahtavat suussa ja suupielet tulevat voidelluksi oliiviöljyllä... Ainaisen jälkiuuniruisleivän puremisen jälkeen on kiva hemmotella itseään välillä höttöisen herkullisella focaccialla, joka valmistuu helposti. Turhaa vaivaamista ei tarvita, vaan löysäksi jätetty taikina painellaan pannulle ja koristellaan oman maun mukaan. 


focaccia leipä leivonta italia italialainen karamellisoitu sipuli

Laitoin leipäni päälle karamellisoitua sipulia, joka soveltui kirsikkatomaattien ja parmesaanin seuraksi hyvin. Yksinkertaisimmillaan voit vain ripotella päälle sormisuolaa ja lorotella oliiviöljyä omantunnon mukaan enemmän tai vähemmän – suosittelen ensimmäistä vaihtoehtoa. Muista syödä focaccia heti tuoreena, jolloin se on parhaimmillaan.

focaccia leipä leivonta italia italialainen karamellisoitu sipuli

Focaccia
5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl oliiviöljyä
6-7 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
100 g kirsikkatomaatteja
sormisuolaa
oliiviöljyä
0,5 dl parmesaaniraastetta

Tee ensin karamellisoidut sipulit, jotta ne ehtivät marinoitua riittävästi.

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää sokeri, suola ja parmesaaniraaste. Lisää jauhoja vähitellen joukkoon ja alusta kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa oliiviöljy. Anna taikinan kohota peitettynä 20-30 minuuttia.

Vaivaa taikinasta kuplat pois. Öljyä uunipannu ja painele taikina pannulle. Kohota vartin verran.

Puolita kirsikkatomaatit ja painele ne focaccian pinnalle sormella tökättyihin koloihin. Ripottele päälle sormisuola ja parmesaaniraaste ja valuta mukaan oliiviöljyä. Nostele päälle lopuksi karamellisoidut sipulit. 

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Nauti lämpimänä.


- Pulla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...