Siskonmakkarakeiton jäljiltä jääkaapin vihanneslokerossa kummitteli nahistuva lantunpuolikas sekä muutama porkkana. Samaan aikaan myös leipä oli talosta loppu. Nopea laskutoimitus 1 + 1 = lanttu-porkkanarieskat!
Pilkoin lantut pieniksi paloiksi, porkkanat vähän isommiksi ja keitin ne täysin pehmeiksi vähässä vedessä. Vesi pois ja juurekset soseeksi. Joukkoon loput aineet, kökkäreet pellille ja uuniin. Hiukan makeat rieskat olivat lämpiminä toimivaa (hävikki)herkkua.
Lanttu-porkkanarieskat
5 dl lanttu-porkkanasosetta (syntyy puolikkaasta lanttupalasta ja 4-5 porkkanasta)
3 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
Yhdistä soseen joukkoon jauhot, suola, kananmunat ja maito. Sekoita tasaiseksi. Jos taikina on liian löysää, lisää hiukan jauhoja; jos taas liian paksua, lisää tilkka maitoa. Paksun puuron kaltainen koostumus on tavoitteena.
Nostele pieniä kekoja kahdelle leivinpaperoidulle pellille ja taputtele ohuiksi rieskoiksi jauhojen avulla. Pistele haarukalla ja paista 250 asteessa vartin verran. Syö lämpimänä.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti