torstai 12. toukokuuta 2016

Chicken Tikka

Autenttisen intialaisen ruoan kokeilumme jatkuivat, kun laitoimme sunnuntaipäivälliseksi Chicken Tikkaa. HS:n Ruokatorstai-opuksesta löytynyt resepti oli merkitty tähdellä, mikä tarkoittaa sen olevan erityisen suosittu ja kysytty ohje. Taitaa se olla myös intialaisravintoloihin suosituimpien annosten top 3 -listalla. 

chicken tikka kana intia intialainen ruoka resepti riisi

Maltaan normivalinta on ottaa Chicken Tikka masala-kastikkeen kera, ja kastiketta jäimme hieman kaipaamaan tässä annoksessa. Se olisi tuonut ruokaan lisää mehevyyttä, sillä irralliset broilerpalat ja riisi jäivät hiukan tylsäksi yhdistelmäksi. 

Tiukasti reseptissä pysyminen ei ole meille tuttua, joten tälläkin kertaa humpsauttelimme joukkoon reilummalla kädellä mausteita kuin mitä ohjeeksi oli annettu. Sekään ei tosin ihan riittänyt, sillä makua olisi saanut olla vielä paljon enemmän, jotta intialaiset tuoksut ja fiilikset olisivat yltäneet lähemmäksi aitoa. Alla olevassa reseptissä määrät ovat meidän käyttämät; voit halutessasi laittaa hiukan enemmän, jos olet vahvojen makujen ystävä.

chicken tikka kana intia intialainen ruoka resepti riisi

Ruoka on passiivisesti mitattuna aikaavievä, mutta aktiivinen kokkaus on lyhyt. Uunissa kananpalaset ovat vain hetkisen, maksimissaan vartin, sillä pienet palat kypsyvät hyvin nopeasti. Ohje sopii siis hyvin arkikokkailuun, kun laitat lihan edellisiltana jogurttiin marinoitumaan.


Chicken Tikka

4 annosta

750 g broilerin fileetä 
2 dl turkkilaista jugurttia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 punainen kuivattu chili
1 tl mustapippuria
ripaus tai reilummin cayennepippuria
1 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
2 tl korianteria
puolikkaan sitruunan mehu
2 tl currya
1 tl kurkumaa

lisänä keitettyä riisiä ja chutneya

Paloittele broileri reiluiksi paloiksi. Hienonna valkosipulin kynnet ja chili. Yhdistä kaikki jugurtin sekaan.

Laita broilerpalat marinoitumaan maustejugurttiin yön yli; kääntele välillä, jotta palat maustuvat tasaisesti.

Nosta palat leivinpaperoidulle pellille irti toisistaan ja paista 10-15 minuuttia 200 asteessa. Laita lopuksi grillivastusten alle muutamaksi minuutiksi, jotta pinta saa väriä.

Syö keitetyn riisin ja chutneyn kera; meillä oli tarjolla pihlajanmarjahyytelöä – ei ihan autenttisinta Intiaa, mutta toimi hyvin.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...