torstai 19. toukokuuta 2016

Mallaspulla maistelee: Ravintola Pöllöwaarin parsakausimatkaSyötävät lahjakortit ovat parhaita! Joku ehkä muistaakin, että söimme uudenvuodenaattona Pöllöwaarissa häälahjamakumatkan; onneksemme takataskusta löytyi toinenkin lahjakortti samaan ravintolaan ja käytimme sen parsaa sisältävään kausimatkamenuuseen. 


Neljän ruokalajin setti kuulosti jo paperilla sen verran hyvältä, että en meinannut malttaa odottaa lautasten saapumista keittiöstä. Mallas pyysi sommelieria yllättämään meidät jollakin mukavalla alkuhörpyllä ja saimme laseihin listan ensimmäistä juomaa, Pöllöwaarin yksinoikeudella maahantuomaa samppanjaa. Kuplia oli hurjasti ja ne sihisivät jo hauskasti jo huulilla asti. Tämän asiantuntevampaa kuvailua emme pysty antamaan :) Maku oli tietysti hieno.


Keittiön tervehdyksenä tuli parsamoussea sekä pikkelöityjä miniporkkanakuutioita. Jotain vihreää taikapölyä sinne oli myös ripsaistu.


Ensimmäinen annos, parsa ja keltuainen, oli yksinkertainen, mutta maistui meille hyvin. Keltuainen oli kypsennetty matalalla lämmöllä ja sen koostumus olikin jännittävä: kiinteä, toisaalta valuva, mutta kuitenkin tahmainen. Mietimme, että jos silmät kiinni olisimme tätä syöneet, emme olisi välttämättä arvanneet sen olevan keltuaista. 


Kakkosruokana oli valkoisesta parsasta tehtyä keittoa ja lisukkeena erittäin mehevä palanen kevätkananpoikaa ja varhaiskaalia. Lautasen reunalta löytyi myös hiukan jotain moussea, joka arvelujemme mukaan olisi voinut olla maa-artisokasta peräisin. Todella hyvää!

Parsamenun aikana Suomessa ovat meneillään myös saksalaisten Riesling- ja Spätburgunder-viinien viikot, ja viinipaketissa olisikin ollut tarjolla parsaan hyvin sointuvia vaihtoehtoja. Kokonainen paketti tuntui meistä tällä kertaa liian isolta, joten valitsimme lasilliset suositeltua Rieslingiä keiton pariksi. Tarkempi viinikuvaus nimineen sujahti valitettavasti korvasta sisään ja saman tien ulos.


Pääruoka oli jättipotti: näin hyvää kalaa en ole saanut koskaan! Tosin viimeisin herkkuhan se meinaa jäädä muistoihin aina vahvimpana, mutta täydellinen annos tämä joka tapauksessa oli. Siian alta löytyi korvasienikastiketta (paljon sieniä!) sekä paahdettua parsaa, porkkanaa ja sipulia. Saisinkohan itseni jollain konstilla Pöllöwaarin keittiöön opettelemaan tällaisen kalan paistoa? Vink vink.


Jälkiruoka sisälsi parsan sijaan sitruunajäätelöä, vaniljaista mascarponevaahtoa sekä mangosta tehtyä kompottia ja hyytelöä. Kiva, raikas lopetus menulle.


Kiitämme: loistavia annoksia, erityisesti siikaa; jälleen kerran yhtä asiantuntevaa ja kohteliasta palvelua; rauhallista tunnelmaa; maistuvaa samppanjaa.

Toivomme parannusta: tällä kerralla emme mihinkään.

Parsakausimatka on saatavissa Pöllöwaarissa 4.6. asti.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...