maanantai 9. toukokuuta 2016

Mallaspulla maistelee: Hanko Sushi Jyväskylä

Suomen suurin sushiketju Hanko Sushi rantautui Jyväskylään (lopultakin!) muutama kuukausi sitten ja sijaitsee mainiolla paikalla kauppakeskus Forumissa, Kävelykadun sisäänmenon vieressä. Useamman kerran olin ihastellut paikkaa ohikulkiessa ja hypistellyt kotona häälahjaksi saatua HS:n lahjakorttia, odottaen aina sitä täydellistä hetkeä japanilaiseen herkutteluun. Sitten tulikin yksi tavallinen torstai, ja kokkailuinspiraatio oli nollassa, jääkaapin sisällöstä puhumattakaan. Nappasimme lahjakortin taskuun ja suuntasimme sushille.Ihastuimme heti sisään astuessa paikan tyylikkään hillittyyn sisustukseen. Mustaa ja puun väriä, pieniä mustia kiviä, lasia, hauskoja puupenkkejä – paikka henki hyvällä tavalla Japania joka kohdassa. Ruoan saa tilata joko tiskiltä mukaansa tai tutkia rauhassa menulistoja pöydässä.


Valitsimme alkuun avokado-sashimia sekä edamame-papuja, mutta pavut olivatkin loppuneet. Tarjoilija suositteli tilalle heidän suosituinta alkuruoka-annostaan, wakame-merileväsalaattia, ja olimme niin tyytyväisiä tähän vaihdokseen. Mahtavasti maustettu salaatti, jota olisin syönyt paljon enemmän kuin mitä pieneen kippoon mahtui! Tosin wakamea ympäröinyt tavallinen jääsalaatin lehti oli niin suuri, että sen syöminen puikoilla oli hankalaa. Avokado-sashimi oli avokadon viipaleita, jotka oli maustettu hyvällä kastikkeella. Ihan hyvä annos, mutta hinta-määrä-suhde (5,50 €) ei ollut kohdillaan.


Pääruoaksi otimme nigiri- ja makilajitelmat ja jaoimme niin tasan kuin pystyimme. Kumpikin lautanen oli onnistunut: riisi oli mehevää, kala hyvin tuoretta ja maut kohdillaan. Harmittelin, kun en pyytänyt tarjoilijaa kertomaan, mitä kalaa missäkin nigirissä oli käytetty, sillä pelkän maun perusteella en osannut jokaista arvata. Wasabi oli Maltaan makuun turhan mietoa, mutta itse sain susheihin riittävästi potkua sen avulla.Jos olet sushin ystävä, olet myös tämän paikan ystävä. Suosittelemme!

- Pulla

6 kommenttia:

 1. Mekin olemme tykänneet, ketjupaikaksi oikein kelpo sushia! Joskus olen toisaalla ketjun paikassa saanut kuivaa, mautonta riisiä, mutten kummallakaan kerralla Jyväskylässä. Ja tosiaan erinomainen liikepaikka kaupungissamme! Niitä ei montaa ole, Jyväskylän keskusta on siitä kummallinen, että jossain kohtaa 20 m on liikaa syrjässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran kävimme Kuopion Matkuksessa samaisessa paikassa ja sushi oli ihan hyvää. Nyt oli selvästi parempaa, joten Jyväskylässä taitaa olla kunnon kokit, jotka osaavat asiansa. Ja tuo paikka-asia on niin totta! Harmittaa ajatella kaikkia niitä paikkoja, jotka ovat joutuneet täällä lopettamaan sen takia, ettei ovi aukea Kävelykadulle.

   Poista
 2. Pitäisiköhän rohkaistua. Mulla on JKL:n ravintoloista paljon enemmän pettymyksiä kuin hyviä kokemuksia, joten nykyisin tulee käytyä niissä todella harvoin. Sushissa epäilyttää erityisesti kalan tuoreus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannustan rohkaistumaan! :) Paikallisina olemme myös muita jyväskyläläisiä paikkoja kolunneet aika paljon ja kyllä sieltä hyviäkin löytyy, pettymysten seasta. Haluatko kertoa, mitkä paikat ovat olleet itsellesi huonoja kokemuksia?

   Poista
  2. En taida ruveta täällä haukkumaan vaan kerron pari mielestäni hyvää paikkaa: Kasvisravistola Katriina on kiva lounaspaikka, keitot ja sämpylät ovat hurjan hyviä. Albaan viemme usein sellaiset työvieraat, joita emme ruoki kotona. Siellä kala-annokset ovat yleensä hyviä, jälkiruokalistassa olisi parantamisen varaa.

   Poista
  3. Katriinan sämpylät ovat kyllä ihania! Olen yrittänyt jäljitellä niitä kotona, mutta ihan samanlaisia en ole onnistunut saamaan. Albassa olen saanut monenlaisia kokemuksia hyvästä ei-niin-hyvään, joten se on jäänyt vakikohteiden ulkopuolelle. Pöllöwaari, Figaro ja Kisaanviikset taitaa olla meillä se kolmen kärki tällä hetkellä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...